Alt klart i Wien: I dag starter prøvene

Arister, presse og delegasjoner er i ferd med å strømme inn til Wien: I dag starter de første prøvene i Wiener Stadthalle.

Som vanlig skal de 40 landene teste ut både lyd og scene etter rekkefølgen de har fått satt opp i sine respektive semifinaler, og i dag er alt klart for de åtte første landene i den første semifinalen. Det vil si at dagen kan si oss det første inntrykket av hvordan det hele kan bli seende ut fra TV-skjermene om en uke.

Disse første prøvene er etter ønske fra delegasjonene lukket for presse og publikum i salen, men man regner med at ORF og Eurovision.tv utover dagen slipper korte videosnutter fra opptrednene.

escNorge er også på plass i Wien fra første stund, og vi kommer med vår første oppdatering derfra så raskt vi har noe.

Finland er eneste nordiske land som skal i aksjon i dag, men i dag har vi også en favoritt som Estland i aksjon. Mange er også spente på hvordan et land som Belgia vil fremstå på scenen, da denne er blant årets låter man ikke har sett live tidligere i vår.

Rekkefølgen for dagens prøver er dermed: Moldova – Armenia – Belgia – Nederland – Finland – Hellas – Estland og Makedonia. Prøvene vil pågå fra kl 12:00 og forventes avsluttet 18:30. I etterkant er det også satt opp pressekonferanser for samtlige åtte land.

Og om du lurer: Norge har sine første prøver på onsdag.

Velkommen til Wien – og velkommen tilbake til oss for eksklusive oppdateringer i løpet av de to kommende ukene!

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien