Harde bud i Frankrike

Frankrikes nest-nestsiste plass fra lørdag blir ikke nådig tatt opp fra verken France 2 eller låtens bidragsytere.

Dette er ikke rettferdig, er frasene som går iigjen – og Lisa Angells opptreden «fortjente en langt bedre skjebne». Produsenten bak N’oubliez pas gikk så langt at nå må landet dra seg ut av hele konkurransen, mens Angell selv har tatt det noe med fatning og retter en stor takk til hele det franske støtteapperatet – selv om hun selvfølgelig også er skuffet.

Landet skal ha skryt for å legge skyld på noe annet enn at man enkelt og greit ikke likte bidraget deres (heller ikke i år … ), men France 2s Nathalie André er ikke nådig mot resultatet og maktet å uttale i samme intervju at landet både skal trekke seg – og nå må satse enda mer offensivt fremover.

Det er på tide å se i øynene at Frankrike ikke har fulgt utviklingen i Eurovision som faktisk er der, og våre forrige bidrag ikke har fulgt med i tiden, siteres Andrè – som er inne sitt første år som underholdningsansvar for både France 2 og Eurovision i landet. Hun fortsetter med å si at skal landet konkurrere videre, må endringer til – om det så betyr å kutte en hardbarket kultur for å konsekvent synge på fransk.

De aller fleste regner med at Frankrike trofast befinner seg på startstreken også i Sverige neste år, så da får vi om kraftsalvene fra kanalen har noe for seg. TV-ratinger og omtaler har i landet vært de sterkeste på mange år.

Hva synes du? Var Frankrikes 25. plass fortjent eller ikke?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien