Flere byer melder seg på i arrangørkampen

Mens siste nytt fra hovedstaden Stockholm er at to av de fremste kandidatene til å arrangere neste års Eurovision Song Contest kan trekke seg, kaster to andre steder i Sverige seg inn i kampen om å være vertsby.

Avisen Dagens Nyheter kunne tidligere i dag melde om at både Friends Arena og Tele2 Arena var uaktuelle som lokaler for neste års ESC-arrangement. EBU krever nemlig at hallen de velger skal være tilgjengelig for rigging, prøver og selve sendingene i fire til seks uker, noe som vil medføre at flere fotballkamper må flyttes eller bookes om. Tele2 Arena er hjemmebane for fotballklubben Hammarby, mens AIK spiller sine hjemmekamper på Friends Arena.

I løpet av ettermiddagen har imidlertid sjefen for Hammarby fotball gjort retrett og sagt at det likevel er mulig for Tele2 Arena å gjøre en avtale med SVT og EBU, forutsatt at det utarbeides en god løsning for klubben. Hva dette betyr i praksis er foreløpig ikke klart.

Samtidig som den interne drakampen i Stockholm er i gang for fullt, melder også andre byer i Sverige sin interesse for å ta imot ESC-festivitasen neste mai. Både Linköping og Örebro har sagt at de ønsker å være vertsbyer, men av disse er det bare Linköping som stiller med et troverdig alternativ. Deres Saab Arena (tidligere Cloetta Center) har en publikumskapasitet på drøyt 11 000 og har fire ganger tidligere arrangert delfinaler i Melodifestivalen, senest i 2014. Örebro på sin side kan ikke by på plass til mer enn 3 500 tilskuere i sin Conventum Arena.

Tidligere har Malmö, i hvert fall uoffisielt, meldt at de ikke ser seg som en aktuell kandidat til ESC-arrangementet i 2016, mens Göteborg og Scandinavium-hallen derimot i høyeste grad fortsatt er med i betraktningene.

De foreløpige datoene for Eurovision Song Contest 2016 er satt til 10., 12. og 14. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien