Israel: Ingen selvfølge at landet blir å se i Sverige

Israel leverte i årets Eurovision deres beste resultat siden 2008. Mange tar selvsagt et så flott resultat som en bekreftelse på at landet blir å se neste år, men ulike kilder sier at en deltagelse fra Israel kan være svært så usikker i 2016. 

Etter å ha strandet hvert eneste år i semifinalene siden 2010, gikk i år Israels nasjonale kringkaster IBA, svært langt i å si, at hvis det gikk samme veien med Nadav slik det har gjort de seneste årene, ble dette Israels siste deltagelse i Eurovision. Slik ble det ikke, da Israel gikk til finale for første gang siden 2010, og kom i topp ti for første gang siden 2008.

Med et så flott resultat sier det seg selv for de fleste at Israel selvsagt blir å se i Sverige neste år. Nettstedet Esctoday har henvendt seg til den israelske kringkasteren IBA, som uttaler at det ikke er sikkert landet kommer seg til Sverige. Den største hindringen for en deltagelse neste år skal være den forestående nedleggelsen og gjennopprettingen av en ny nasjonal kringkaster. Dette skulle egentlig vært gjennomført allerede i vår, men av ulike årsaker har reformen blitt utsatt.

En reform av det nasjonale tv selskapet er dermed ventet til neste vår, og derfor er en deltagelse fra Israel svært så usikker.

Andre kilder derimot, sier at vinneren av The Rising Star sesong 2, blir Israels representant i Sverige, akkurat slik Nadav i år ble.

The Rising Star, eller Hakochlav Haba, som programmet heter i Israel, skal etter planen starte opp med sesong 2 i høst. Det er den kommersielle tv kanalen TV2 i Israel som står bak denne produksjonen.

Det gjenstår dermed å se om vi får Israel med på laget neste år, en offisiell bekreftelse er ventet i løpet av sommeren/høsten. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien