Kontroversiell utgivelse fra Tooji

Med Father fortsetter Tooji sin reise i det elektroniske farvannet. Denne gangen med svake orientalske impulser og en kontroverisell video som har vakt oppsikt både i sosiale medier og hovedstadspressen.

I likhet med Toojis videoblogg, som fikk stor oppmerksomhet i mediene tidligere i vår, er også musiikkvideoen til Father tillagt alderssrestriksjon på YouTube – og det er kanskje helt forståelig. Bruken av en prest som farsfigur og seksuelle scener som overlater lite til fantasien, har også fått Kirken til å reagere mot innspillingen som ble tatt opp i Frogner Kirke tidligere i vår.

Tooji ønsker selv med både låt og video å vise at menneskerettighetene bør stå over verdens religioner, og at han selv med sine muslimske røtter på denne måten kan være et forbilde for homofile og andre med minoritetsbakgrunn som ikke tør å være den de ønsker. Tooji selv har gjennom utgivelsen møtt de mange årenes rykter om seg selv, til å stå frem en gang for alle.

Toojis karriere har vel ikke akkurat skutt i være siden fadesen i Baku i 2012, men noe i det skjulte(…) er han i ferd med å skape en egen karriere som en slags multikunster midt mellom musikk, litteratur og som såkalt «mediekjendis».

Han selv og Father kan alle oppleve i levende live under Oslo Pride, som arrangementets offisielle låt, under flere opptredener fra 24. til 27. juni.

Samtidig går NRK ut med at Tooji ikke vil bli tilbudt jobben videre som programleder for MGPjr denne sesongen, noe som i motsetning til hva de tabloide mediene skriver allerede har vært klart i flere måneder.

https://youtu.be/kiVOtUpSA8w

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien