Stockholm: Større plass til finalistene

(Oppdatert) Den såkalte gruppen av «De Fem Store» vil fortsatt bestå, men i Stockholm vil disse landene pluss vertslandet nå få profilert seg en ekstra runde i semifinalene.

Til dags dato har disse seks, tidligere fem, forhåndskvalifiserte låtene kun blitt vist gjennom korte videosnutter i begge semi-ene. I Stockholm skal nå disse landene få vise sine opptredener i hver sine respektive show: Det vil si i den semifinalen hvor landet får lov til å avgi stemmer.

Mot tidligere meldt på flere sider: Dette betyr ikke at låtene vil bli vist live under sendingene, men kun at man velger å bruke opptak fra prøvene. Om det blir de fulle låtene, eller kun klipp, virker noe uavklart.

Konkurransens styringsgruppe ser dermed ut til å ha imøtekommet en del kritikk mot at disse seks landene kan ha en ulempe i å ikke kunne profilere seg gjennom de to første sendingene.

EBU/Eurovision.tv varsler også om at dette vil føre til bedre tid til prøver og gjennomkjøringer for vertslandet og disse fem bidragene: Til nå har disse hatt noe kortere tid til sceneprøver enn bidragene som må gjennom kvalifiseringsrundene.

For ordens skyld: Landene det er snakk om er Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

Sistnevnte har allerede etter eget ønske blitt plassert i semifinale 2 torsdag 12. mai.

Referansegruppen til konkurransen avholdt et møte i forrige uke. Det er ventet at det vil komme flere nyheter herfra i ukene som kommer.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien