Stockholm: 38 eller 42?

(Oppdatert) Fristen for en endelig påmelding til ESC 2016 har gått ut, men har vi blitt noe klokere om hva, hvor mange og hvem?

10. oktober var den magiske datoen. Allikevel vet vi allerede nå at minst et par land har – som i fjor – fått utvidet betenkningstid for å få brikkene på plass.

40 land ser ut til for øyeblikket å nokså sikkert sette kursen mot Stockholm i mai. Av disse landene, hersker det vel kun en liten usikkerhet rundt Bulgaria. Siste oppdateringer i kursiv:

Disse er:

    1. Albania
    2. Armenia
    3. Aserbajdsjan
    4. Belgia
    5. Bulgaria
    6. Danmark
    7. Estland
    8. Finland
    9. Frankrike
    10. Georgia
    11. Hellas
    12. Hviterussland
    13. Irland
    14. Island
    15. Israel
    16. Italia
    17. Kypros
    18. Latvia
    19. Litauen
    20. Makedonia
    21. Malta
    22. Moldova
    23. Montenegro
    24. Nederland
    25. Norge
    26. Polen
    27. Romania
    28. Russland
    29. San Marino
    30. Serbia
    31. Slovenia
    32. Spania
    33. Storbritannia
    34. Sveits
    35. Sverige
    36. Tsjekkia
    37. Tyskland
    38. Ukraina
    39. Ungarn og
    40. Østerrike

 

EscToday opererer med 37 land, men nettstedet teller kun land som direkte har svart på deres egne henvendelser. Romania, Serbia og Ungarn er ikke oppdatert på dere sider, men er bekreftet andre steder.

Andre:

Bosnia-Hercegovina har i utgangspunktet trukket sin påmelding, men de har fått en siste frist ut oktober til å finne en økonomisk plattform for deltakelse. Interessen er stor i landet, men midlene mangler.

Tyrkia var tidlig rapportert til å være klare til neste år. En endelig bekreftelse har imidlertid ikke kommet fra landets kringkaster TRT, og siste såkalte oppdatering fra landet er at en endelig avgjørelse ikke er tatt.

Kroatia var visstnok «meget tvilsom» til et comeback, men nå virker det som de er blant landene som har fått en utvidet frist til å komme med en endelig avgjørelse. 

Miniputtene Andorra, Luxembourg og Monaco har ovenfor flere sider avkreftet deltakelse. Det samme har Slovakia.

Portugal skal omarganisere hele TV-selskapet og velger deretter å stå over 2016 til det blir orden i de hjemlige rekkene.

Litt ut av ingenting har det kommet en, skal vi si «motsigende interesse», fra Libanon. Dette tar vi med en klype salt, men vi nevner det allikevel.

Til slutt må det nevnes at EBU har slått strek over alle rykter om en kinesisk gjesteopptreden samt en inntredelse av Kosovo. Om Australia får fortsette, ser imidlertid ut per dato til å være riktig så uavklart punkt.

Er vi litt pessimistiske står vi dermed med 38 deltakerland land til Stockholmsfinalen, men det er også muligheter til å høyne til 40-42. Fjoråret ga oss først svar på dette langt ut i november, med en endelig bekreftelse lille julaften.

Del:
Relaterte artikler