Endringer også i Tyskland

De to siste sesongene har Tyskland kjørt et dobbeltkonsept med en egen klubbfinale for uetablerte artister. Det har avgitt en stor hit fra 2014 – og en 0-poenger i Wien.

Etter at begge vinnerne disse to årene har slått mer eller mindre kjente navn i den tyske nasjonale finalen, kuttes nå denne delen av uttakningen for 2016. Samtidig har landet også fått en ny ansvarlig for ESC i Carola Conze, som foreløpig ikke helt vil avsløre hva de nye planene vil bli i landet.

Begrepet Unser Star/Song ble først brukt i 2010, da Lena sendte Tyskland rett til topps i finalen i Oslo. To fine topp 10-plasseringer fulgte, før verken Cascada eller nykommere maktet å imponere resten av Europa.

Elaiza var vinner av både klubbkonsert og Unser Song til København, der hun fikk smått med opppmerksomhet i poeng – men Is It Right? ble i Tyskland noe av en hit og lå svært lenge høyt på de hjemlige listene.

Fadesen fra årets finale er velkjent: Ann Sophie ble slått soleklart i den tyske finalen, men vinneren trakk seg på direkten: Svaret ble at Black Smoke allikevel ble landets bidrag – og endte på sisteplass og ikke et eneste poeng. Låten ble knapt nok spilt i hjemlandet, til tross for en rekke promoteringer gjennom show og TV-opptredener.

Det er derfor slett ikke så overraskende at Tyskland og NDR nå velger å se på nye løsninger frem mot Stockholm. Akkurat nå tyder imidlertid ikke noe på at en TV-sendt finale vil skrotes.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien