Nasjonal finale i Hviterussland

Man kan si mye om Hviterussland i Eurovision, men de har i alle fall og stort sett forsøkt seg på nasjonale utvelgelser. Om ikke alltid har også vinneren funnet veien til selve finalen …

Å skrote både vinner og vinnerlåt var i flere år regelen fremfor unntaket i landet, men de siste årene har man da klart å unngå de største bruduljene etter endt hjemlig finale.

Onsdag publiserte hviterussisk TV, BTRC, at man også i år vil forsøke seg på en nasjonal uttaking, der TV-seerne skal bestemme landets representant til Stockholm. Flere detaljer om denne utvelgelsen, er ventet i morgen – 23. oktober.

En «spesiell utnevnt komitè», som vi i Norge vel ville ha kalt en profesjonell jury, skal sile ut de endelige bidragene som får den ære å kjempe om tittelen som Hviterusslands 2016-artist.

Landets historie til nå i Eurovision har siden debuten i 2004 vært heller begredelig. Av tolv forsøk, har kun fire endt i en finaleopptreden. 

I fjor var ikke en av dem, og landets beste resultat tilskrives tilbake i 2007 da Diana-kloningen Koldun sang Work Your Magic til en finfin 6. plass i Helsingfors.

Her i Norge huskes nok allikevel best sommerfuglvingene fra Oslo tre år senere. Den opptredenen endte nest sist, men like fullt innenfor finalefeltet:

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien