Nok en runde «A Dal» for Ungarn

Ungarn har etterhvert fått stor ESC-interesse i hjemlandet etter noen flotte resultater og store hits. Fem finaler på like mange år etter at de kom tilbake i det gode selskap må bety at de gjør noe rett. Dermed er det klart for A Dal i år også.

Som i tidligere år er det bare ungarske artister eller artister som har ungarsk som morsmål (her finner vi blant annet minoriteter i Romania og Serbia) som kan delta i A Dal. Låtskriverne derimot, kan være utenlandske så lenge artisten er innenfor kravet. Duna TV ønsker først og fremst sanger på ungarsk, men ønsker også engelske låter velkomne. Det er riktignok et krav om at låten må ha ungarsk tekst sendt med i tillegg. Låter kan sendes inn til og med 25. november.

Selve A Dal vil foreløpe som tidligere år, med flere innledende heat, semifinaler og en finale. Det vil være en profesjonell jury som påvirker hvem som går videre, men seerne får også si sitt, akkurat som tidligere. Datoene for programmene er enda ikke klare.

A Dal har gitt Ungarn plassene 24, 10, 5, 20 i finalen i Eurovision Song Contest de siste fire årene, sist med Boggie og låten Wars For Nothing. Vil vi se nok en finale på Ungarn i år?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien