Siste nytt fra Melodifestivalen

Det nærmer seg tidspunktet da SVT pleier å offentliggjøre navnene på artistene og låtskriverne som skal delta i vinterens Melodifestival. Spekulasjonene går høyt, men samtidig er det mye annet som også har skjedd rundt MF i de siste ukene.

I alt 2450 bidrag hadde blitt sendt inn til SVT da fristen for påmeldelse gikk ut tidligere i høst. Dette er en økning på ca. 300 bidrag sammenliknet med fjoråret, men allikevel et godt stykke unna rekorden på 3832 bidrag fra 2011. Av de 2450 låtene kom 468 inn via Allmänhetens tävling, som er reservert for låtskriverdebutanter.

Som tidligere nevnt skal Gina Dirawi etter alt å dømme ikle seg programlederrollen, mens de siste rapportene går ut på at hun skal assisteres av ingen ringere enn Sarah Dawn Finer og det 19 år gamle komiker- og YouTube-talentet William Spetz. Dirawi og Dawn Finer ledet også Melodifestivalen sammen i 2012, mens Spetz er et ubeskrevet blad i denne sammenhengen. Han vil, hvis ryktene viser seg å stemme, bli den yngste programlederen noensinne i denne konkurransen.

Når det gjelder artistrykter, ventes – som tidligere rapportert – både Ace Wilder og Oscar Zia å gjøre comeback i MF 2016, mens Idol-vinner Lisa Ajax debuterer. Også årets stjerneskudd, duoen Samir & Viktor, skal etter alt å dømme være klare for en ny runde etter at de gjorde suksess med sitt bidrag Groupie. Fra før er også gruppen Smajling Swedes klare som vinnere av Svensktoppen nästa i sommer.

Listen over andre artister som mer eller mindre skal være bekreftet, inkluderer en annen av årets artister, Dinah Nah, partygruppen Panetoz og ‘Skal vi danse’-stjernen Sigrid Bernson. SVT jobber også etter sigende for å få Molly Sandén, som har to tidligere deltakelser bak seg, til å stille opp igjen. Sist hun var med, i 2012, nådde hun en femteplass i finalen med balladen Why Am I Crying?

Den største nyheten den siste uken har imidlertid vært at det skal være duket for et Linda Bengtzing-comeback i Melodifestivalen. Schlagerprinsessen Bengtzing, som fikk sitt store gjennombrudd i Sverige da hun sang Alla Flickor i MF-finalen i 2005, vil i så fall gjøre sin sjette deltakelse i konkurransen.

Sist Linda Bengtzing var med, for to år siden, røk hun forsmedelig ut i delfinalen med en rockelåt som slett ikke sto i stil med hennes tidligere bidrag. Nå ryktes det at det er Robin Stjernberg, som selv vant MF med You i 2013, som har skrevet bidraget Linda skal fremføre i år, og som etter alt å dømme er med i tråd med den typen musikk vi har blitt vant til å høre fra henne.

SVT kunne for noen uker siden også offentliggjøre den nye Melodifestival-logoen, som har fått en makeover og blitt «modernisert».

Det er ventet at SVT i løpet av de nærmeste ukene vil publisere navnene på alle artistene og låtskrivere som er plukket ut til å delta i Melodifestivalen 2016.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien