Plutselig finale i Tyskland

Etter at Xavier Naidoo ble vraket av tysk TV uten å ha sunget en eneste tone, ser det nå ut til å gå mot en nasjonal utvelgelse i landet.

Dette ble annonsert på en pressekonferanse i dag, der begge de Eurovision-aktuelle TV-selskapene i landet ,NDR og ADR, deltok.

Hvordan og når en nasjonal finale vil bli arrangert, kom ikke frem – men det synes klart at man så og si øyeblikkelig starter jakten på aktuelle låter og artister.

Lutz Marmor i ARD innrømmet at valget av Xavier viste seg å være en tabbe, selv om man var oppriktig stolte over å ha signert en avtale med en artist av et slikt kaliber. Det var ingen som ante at reaksjonene fra Tysklands mange fans og engasjerte presse skulle bli så sterke som de ble, og Marmor sier rett ut at man undervurderte betydningen av å ha en åpen konkurranse hvor publikum selv kan bestemme artist og låt for Tyskland.

I tillegg ble det sterkt presisert at man på ingen måte anser Xavier Naidoo verken som rasist eller homofob.

Det gjenstår da å se om et nokså turbulent år for tyske Eurovision-utvelgelser nå kan glemmes, og at man i 2016 kan få sendt både en stabil artist og en reell vinnerlåt …

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler