Blogg: Hvem bør representere Australia i ESC 2016?

Jeg har en stor forkjærlighet til Australia. Landet har en veldig vakker natur og folkene der virker veldig hyggelige. De siste årene har jeg sett mye på australske tv-programmer som X Factor og såpeserier som Neighbours og Home And Away. Så når Australia fikk delta i årets Eurovision ble jeg naturligvis hoppende glad og når det attpåtil var min australske favorittartist Guy Sebastian som skulle delta var lykken komplett. For en liten stund siden kom gladnyheten om at Australia får være med neste år også og her har jeg skrevet om noen artister som jeg enten tror eller håper kan representere Australia i Eurovision Song Contest.

Dean Ray
Dean Ray kom på andreplass i fjorårets X Factor Australia og er en habil rocker som jeg lot meg imponere av gang på gang på X factor. Singelen som hadde blitt hans vinnerlåt hadde han vunnet X Factor er en fengende rockelåt ed kraftig trøkk fra elgitarene. Han har også gitt ut en sår ballade som heter «I O U (A Heartache») som jeg liker veldig godt. Hadde jeg kunne valgt artist for Australia hadde valget mitt falt på Dean, tror han kunne ha gjort det meget godt for Australia til tross for at han er langt i fra like kjent som Guy Sebastian.

Declan Sykes
Jeg har siden 2010 fulgt ivrig med på den australske versjonen av X Factor og i 2011 lot jeg meg veldig imponere av Declan. Han har en egenaart i stemmen og er en veldig habil låtskriver. Han endte på femteplass i konkurransen. Det er helt usannsynlig at Declan skulle blitt valgt internt som representant siden han ikke har gitt ut mer enn en singel siden han var med i konkurransen, men hadde vært veldig moro og sett hva han hadde fått til i Eurovision!

Delta Goodrem
Ble kjent via dramaserien Neighbours og lager veldig mange fine låter spesielt i balladesjangeren der piano er en viktig ingrediens i lydbildet hennes. Hun er ganske kjent også utfor Australia og hadde helt sikkert kunne ha disket opp med noe flott til Stockholm.

Keith Urban
Antageligvis Australias mest kjent countrysanger. Gift med skuespilleren Nicole Kidman og han har hatt stor suksess med låtene sine. Country har med noen få unntak ikke gjort det særlig bra i Eurovision, men jeg er veldig glad i sjangeren og hadde synes Keith Urban hadde vært et modig og kult valg.

Reece Mastin
Vant X Factor Australia i 2011 med Guy Sebastian som mentor og gir ut fengende rockete poplåter.

5 Seconds Of Summer
Australias mest kjente boyband som blir forkortet til 5SOS og er også veldig populære utenfor deres landegrenser med låter som «Amnesia». De hadde nok passet perfekt til ESC og de er kanskje de jeg ser på som mest sannsynlig at kan bli valgt internt som Australias representant.

Kylie Minouge og Dannii Minouge
Kylie er nok landets største internasjonale stjerne, men søsteren Dannii er slett ikke ukjent hun heller. Kylie har hatt flere store hits og er enda som en veldig populær artist og regne, Dannii har gitt ut mye musikk hun og, men er nok de siste årene mest kjent som dommer i X Factor først i UK og nå i Australia. For første gang på mange år opptrådte søstrene sammen på scenen i forbindelse med finalen av X Factor Australia. En duett med disse to hadde garantert blitt en stor snakkis og er sånt kanskje det lureste valget for Australia?

Samantha Jade
Etter å ha blitt droppet av plateselskapet sitt ga Samantha musikkkarierren en ny sjanse med X Factor 2012. Det gjorde hun lurt i og med Guy Sebastian som mentor vant hun det hele og har siden da blitt en populær popartist i hjemlandet. Hun lager fengende kommersielle poplåter som lett når ut til massene, så hun kan absolutt være et bra valg for Eurovision.

Dami Im
Vant X factor Australia 2013 og imponerte dommerne uke etter uke og fikk nesten hver gang stående applaus. Hun er enda populær i Australia, så kan nok være aktuell som kandidat.

Taylor Henderson
Kom på andreplass i X Factor Australia 2013. Han har gitt ut to album og er en artist jeg synes synger veldig bra.

Marlisa
Vant X Factor Australia i fjor og har nettopp sluppet ny singel.

Sia
Australias største popstjerne for tiden og trenger neppe noen videre introduksjon. Hun hadde garantert fått deltatt i Eurovision, men ønsker hun det selv?

Bella Ferraro
Var storfavoritt til å vinne X Factor Australia 2012, men endte til slutt på fjerdeplass. Hun har en fortryllende stemme og kan sikkert gjøre det bra i Stockholm.


Cyrus Villanueva
For noen dager siden vant han årets X Factor Australia og har talent bøtter i spann. Kanskje er han et naturlig valg for Eurovision 2016?


Hvem vil du se for Australia i Eurovision 2016? Si din mening i kommentarfeltet!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien