Ny giv i Frankrike

De svake resultatene Frankrike har oppnådd de siste årene, reflekteres klart i antall bidrag som nå er under gjennomlytting i Frankrike.

Selve antallet, 280, er ikke så halv-ille – men det skuffende er at kun ti prosent av landets plateselskap har valgt å levere ett eller flere bidrag.

Det har fått bjellene til å ringe hos både fransk TV og kanalens nye underholdningssjef Nathalie André, som allerede i sommer varslet at nå må noe gjøres.

Første skritt var å varsle at fra 2016 vil Eurovision bli sendt på landets største statseide kanal, France2 – og det neste skrittet var å invitere til en åpen innsendelse av bidrag.
 Mellom linjene kan man kanskje ane at tiden med å sende «halvkjente» stjerner er forbi, og at man heretter vil satse adskillig friskere. Gjerne med å inkludere engelske fraser både i tekst og tittel.

Det siste har allerede skapt rabalder både internt i kanalen og i pressen, for er det et land i Europa som har våget å være tror mot sine språklige røtter – er det nettopp Frankrike. Dette gjenspeiles også i popmusikken generelet i landet, og på listene, der man knapt finner noen utenlandske låtskrivere og produsenter. Frankrike er kanskje det vanskeligste markedet i Europa å slå gjennom i for «utenlandske» artister.

Nathalie André forteller nå til nettstedet Tele-Loisirs at det står om fire låter som kan bli landets representant i Stockholm, men noe mer om disse fire vil hun ikke ut med akkurat nå.

Mye tyder derimot på at vi har nye rytmer og toner i vente fra landet, og det synes nokså klart at Frankrike i år satser hardere på konkurransen enn på mange år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien