OGAE sterkt involvert i Storbritannia

Vår søsterside i Irland, Eurovision Ireland, har fått snusen i en nokså oppsiktsvekkende utvelgelsesprosess i Storbritannia:

BBC har som tidligere varslet lagt alle interne valg og diskusjoner til side, og virker nå oppriktig – unnskyld uttrykket – drit lei de siste årenes bunnplasseringer.

Vi vet allerede at publikum og TV-seere skal få sitt å si i å velge landets bidrag til Stockholm, men langs den veien er den britiske avdelingen av OGAE (MGP-klubben på godt norsk) sterkt involvert i å finne kandidatene.

I skrivende stund er 45 medlemmer i full gang med å gjennomhøre innsendte bidrag, 45 medlemmer som er behørig valgt ut fra kjønn, alder og bosted. Disse er igjen delt inn i fem grupper, som skal vurdere helt forskjellige låter – for hvert medlem vil dette bli 60 bidrag.

Dette skal munne ut i 25 toppbidrag som på nytt skal vurderes av en ny ekspertgruppe fra OGAE til videre vurdering.

Noe nærmere informasjon om hva som deretter skjer, vet man ikke akkurat nå. Men det har blitt varslet om en mulig nasjonal finale for å finne det endelige 2016-bidraget for bidraget.

OGAE har tidligere vært involvert som juryer i noen utvelgelser, men det etter hva vi erfarer første gang uansett nasjon at klubben til de grader er involvert så sterkt i en nasjonal utvelgelse. Her skal det tydelig finnes frem til både artist og låt som man både tror og håper igjen kan sette BBC og britene på ESC-kartet.

Nå vet man jo at OGAEs og fansens vurderinger og forhåndstips ikke alltid stemmer med resten av TV-seernes (og juryenes) smak.

Det vil uansett bli spennende å se hvordan dette «forsøket» ender – og om det igjen kan sette britene på kartet som popens ubestridte hjemland!

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien