Kalenderluke – 23. desember

Så er det nesten og lige ved, velkommen til den 23. desember og Lillejuleaften, hvor dagens julepost bringes inn fra Danmark.

Dagens første julekort kommer fra en jente, som stillede på scenen i Jerusalem i 1999. Her stilllede Trine Jepsen op med Michael Teschl og låten «This time». Sammen samlede de 71 poeng, hvilket gav en delt 8 plass sammen med Nederland. Den første julesang er den klassiske julesang «Det kimer nu til julefest»:

Det andre julekort kommer fra dem som tok landet helt til tops, efter ganske mange forgæves forsøk. Det er selvfølgelig Brødrene Olsen der er tale om, og året var 2000 da med deres «Fly on the wings of love». De kom, så og seirede – og da poengene var gjort op, stod de med 195 poeng. Deres julekort indeholder et helt par julelåter: «We believe in love»/»Så er det endelig jul» samt «Feliz Navidad», i forening med DR’s børnekor og DR’s Underholdningsorkester:

Det 3. julekort er fra en, hvis mor stod på ESC-scenen i 1965. Det er naturligvis Birgit Brüel der er tale om, som sang «For din skyld» til en 7. plass i Napoli, efter at hun samlede 10 poeng. Datteren Kaya Brüel har tidligere siddet i juryen i Danmark, og i 2010 stillede hun så op ved det danske Melodi Grand Prix. Låten «Only tonight» kom dog ikke videre, og endte uden plassering ved den danske finale. Her sendes der dog et julekort med en af de mest ærke danske julesange – «Juletræet med sin pynt»:

Et sidste julekort har spor til en av bakmennene, til et par av de danske låter gjennom årene, senest i årets vinner «The Way you are» med Anti Social Media, som endte på en 13. plass med 33 poeng i semifinalen i Wien. Tidligere har han ligeledes været med bak låten til Soluna Samay i 2012, da hun stillede i Baku med «Should’ve known better». Soluna tok sig til finalen hvor hun samlede 21. poeng, hvilket kun holdt til en 23. plass. Sidst med ikke mindst var han med bak Tysklands bidrag i 2008, hvor No Angels sang «Disappear» til en 23. plass i finalen, dengang med bare 14 poeng. Mannen som binder de 3 bidrag sammen er produseren og låtskriveren Remee, som også står bak et af Danmarks mere populære nyere julelåter: «Let love be love», dengang også som artist, sammen med flere av datidens kendte artister:

Rigtig god 23. desember – bare 1 dag tilbake!

Del:
Relaterte artikler