Kalenderluke – 24. desember

Så kom dagen vi alle har ventet på – kalenderluken den 24. desember åpnes! Vi startede i årets vertsland Østerrike, og har været rundt på størstedelen av kontinentet. Der skal selvfølgelig sluttes av i neste års vertsland – velkommen til svensk jul!

Det første julekort fra det svenske, kommer fra landets 1998-representant. Jill Johnson stillede op ved Eurovisjonen med låten «Kärleken är» og samlede 53 poeng sammen ved finalen, hvilket strakte til en flott 10. plass. Her sender hun et flott julekort fra Gøteborgs Domkirke, hvor hun synger om «I väntan på julen»:

Det andre julekort sendes frem av hele 2 deltakere! Den første er Roger Pontare som stillede på hjemmebane i Globen i 2000, hvor han til stor jubel sang «When spirits are calling my name». Roger fikk 88 poeng på kvelden, og det gav Sverige en fornem 7. plass ved deres eget arransjement. Den andre er representanten fra 2014 – Sanna Nielsen, som stillede på scenen i København med låten «Undo». Hun sikrede en fornem 3. plass i finalen, da hun samlede 218 poeng. Sammen giver de her «Julen är här»:

Den 3. svenske artist som sender julekort, er vel det man kan betegne som en institusjon i Eurovisjonen. Hvem andre end Carola kan snart få den etiket! Hun stillede første gang i 1983 med låten «Främling», som fikk 126 poeng, og plasseredes på en 3. plass. 8 år seinere stillede hun på scenen i Rom, til en av de mest spendene finaler lenge. «Fångad av en stormvind» steg helt til tops og inkasserede 146 poeng, samme sum som Frankrike samlede på kvelden. I 2006 gjorde hun det atter en gang, og vandt endnu en gang billetterne til den europeiske konkurranse, denne gang med låten «Invincible». Hun tok sig til finalen, hvor hun endte på en 5. plass med 170 poeng. Her synger hun nu «Himlen i min famn»:

Nedtellingen til julen er til ende i dag, og en ny nedtelling kan snart begynde, nemlig den til nasjonale finaler og efterfølgende til de store shows fra Stockholm. På vegne av ESCNorge er der blot tilbake å ønske alle en gledelig og velsignet jul til alle lesere. Det gøres vel ikke bedre med den smukke julesalme «Glade jul» – her i en versjon med Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga:

Rigtig gledelig jul!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien