Her er Spanias håp for Stockholm

Spania og TVE går i 2016 for sin første nasjonale finale på mange, mange år. Og her satses det helt tydelig både for, mot og av den yngre garden av navn:

Verken låter eller dato for den nasjonale finalen er kunngjort, men her er de seks finalistene med kort info:

Xuso Jones

YouTube-fenomen på 26 år som fra 2013 også har blitt kjent gjennom flere TV-show. Debutalbumet Part 1 gjorde det sterkt på de spanske listene to år tilbake. Låten er skrevet av svenskene Andreas Öhrn og Peter Boström, som til nå ikke har samarbeidet sammen tidligere verken på hjemmebane eller i denne sammenhengen.

Salvador Beltrán

23 år gamle Salvador kommer fra Barcelona og har allerede rukket å gi ut to album, der han mikser spanske tradisjoner med pop og rock. Han regnes som en habil gitarist og skriver det meste av musikken selv, slik også med bidraget i denne uttakningen. Med på låtskriversiden har han en virkelig spansk veteran i Capi.

Maverick

19 år gamle Maverick fra Castellon ble kjent gjennom spanske The Voice, der han i forrige sesong kom seg like til finalen. Et album har kommet i ettertid, og i finalen skal han fremføre en låt av Juan Magan, Luiggi Olivares og Darling A.Cuevas. Førstnevnte er en ringrev som produsent i hjemlandet og har hatt suksess med en rekke store navn de siste to tiårene.

María Isabel

Tidenes første Junior ESC-vinner opplevde stor suksess i etterkant av seieren i 2004. Hun konsenterte seg noen år om utdannelse, men forsvant egentlig aldri fra scenen og har fortsatt et navn i Spania. Hennes bidrag i «voksen-Eurovision» blir derfor ikke egentlig comeback, og låten er skrevet av hennes selv i samarbeid med David Santisteban: Et radionavn som til dels har hatt stor suksess i Latin-Amerika.

Electric Nana

Bak navnet står Monica Vazquez fra Madrid: En 28 år gammel artist som nesten blir en veteran i dette startfeltet. Hun har tatt få kommersielle hensyn og drevet med sitt gjennom mange år, og i 2011 tok det helt av da hun var deltaktig i nummer 1-låten Lead The Way and Gimme The Base. Bidraget er hennes eget fra a til å.

Barei

Feltets eldste deltaker er Bárbara Reyzábal født i 1982. Hun er kanskje mer kjent som låtskriver i Spania, men har gjennom 16 år også jevnlig gitt ut eget materiale. Mye av materiellet hennes er på engelsk, og som de fleste navnene i startfeltet har hun selv vært delaktig som låtskriver.

En av disse seks navnene er de vi da skal se på scenen fra Stockholm om drøye fem måneder. Skal vi tro statistikken, og det skal vi jo aldri gjøre, skal det gå mot et godt spansk i år denne gangen: Landet har nemlig de siste årene hatt en tendens til å surfe seg opp i topp 10 omlag annet hvert år. Som alltid er Spania direktekvalifisert til finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien