Endringer i Irland. Eller?

Etter et par år med nedturer for 90-tallets store ESC-gigant, kan det se ut til at RTE vurderer å prøve seg på noe nytt.

Etter oppturene i 2010, 2011, 2012 og 2013 har det gått rett vest for tidenes mestvinnende Eurovision-nasjon Irland. I fjor åpnet RTE for bidrag fra utlandet og fikk inn en svensk låt i finaleheatet blant de irske bidragene. Det ble allikevel den unge og uerfarne Molly Sterling som vant hele sulamitten og hun dro med seg sitt sorte flygel til Wien. Det gikk ikke veien for den unge artisten, og den irske delegasjonen måtte pakke sakene og reise hjem, nok en gang uten finaleplass.

I slutten av januar vil vi få svaret på hva RTE har kokt ihop, men allerede nå går det store rykter om at tidligere Westlife-medlem Nicky Byrne skal være en het kandidat til å representere landet. Rekasjonene skal være blandet og flere sier at RTE ikke lenger tar Eurovision på alvor.
Tidligere i vinter har det også gått rykter om at et annet Westlife-medlem, Shane Filan, skulle representere landet, men foreløpig er alt bare rykter.
 
RTE sa i oktober at de vil annosere alle detaljer når utvelgelsesmetode for 2016 var klart. Foreløpig er ingenting bekreftet og Nicky Byrne sier selv at “I don’t comment on rumours, I never have done and anything you’ve read are unconfirmed reports”.

Så da gjenstår det å se om RTE velger å gå vekk fra sin vanlige utvelgelse Eurosong som vanligvis sendes under The Late Late Show.

 

Del:
Relaterte artikler