Karlsen tror på mye radiospilling av årets MGP-låter

Musikkansvarlig for MGP2016, Jan Fredrik Karlsen, mener at hvis norske radiokanaler kjenner sin besøkelsestid vil de spille årets låter mye på radio. Karlsen sier at MGP er Norges største musikkshow, har et stort publikum og at det i år deltar ti fantastastiske artister og at det er ti gode låter. Alt dette gir han troa på mye radiospilling.

På 70 og 80 tallet var MGP-vinneren sikret radiospilling. Nå er det annerledes. Musikkprodusentene i de ulike radiokanalene bestemmer hvilke låter som skal spilles og antall utgivelser i året er mye større enn dengang. Derfor er det ikke automatikk i at vinnerlåta får mye radiospilling. Fjorårets vinner «A monster like me» ble mye spilt på NRKs radiokanaler, men ikke så mye ellers. Vinneren kom på 29.plass over de mest spilte låtene på Wimp i 2015, og er derfor et eksempel på en MGP låt som har fått mye spilling.

Også «I feed you my love» fra 2013 ble mye spilt på radio, mens vinneren fra 2010 «My heart is yours» knapt var listet for spilling noe sted.

I år har Jan Fredrik Karlsen det han kaller «gut feeling» på at årets låter vil bli spilt på radio. I alle fall mener at han radiokanaler absolutt bør spille flere av årets låter. Dette sier han i et intervju med escNorge: 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien