Detaljer rundt Eurovision 2016 på plass

Flere detaljer mange har lurt på angående Eurovision 2016 i mai er nå på plass. SVT kan nå avsløre hvor Eurovision Village, Euroclub og når semifinaletrekningen skal finne plass. 

Den 25 januar i Stockholms rådhus skal den tradisjonelle nøkkelseremonien finne plass. Da møter Wiens borgemester sin kollega i Stockholm for å offisielt overlevere vertskapet til 2016 utgaven av Eurovision. Samme dag finner den såkalte allocation draw plass. Her skal det trekkes hvilke land som skal konkurrere i hvilken semifinale. Fra før av vet vi at Tyskland skal sende og stemme i semifinale 2, og at Israel har fått plass i denne semifinalen etter en søknad til EBU. 

Eurovision Village, som er stedet for allmenheten å møte artister, høre på musikk og se semifinalene og finalen direkte skal ligge i Kungstradgården, som er rett foran det kongelige slott. 

Euroclub, som er stedet hvor de akkrediterte kan ta seg en fest, skal ligge i vannkanten foran det kongelige slott. Her skal det bygges en brygge og et eget hus. 

Videre søkes det til frivillige til den store festen i mai, og Stockhoms stad sitt mål er at Eurovision skal merkes i hele byen i hele mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien