Ace Wilder og Robin Bengtsson til finale i Sverige

Første delfinale i årets Melodifestival gikk av stabelen i kveld, og til slutt kunne Ace Wilder og Robin Bengtsson juble over å ha sikret seg hver sin finalebillett. De to duoene Samir & Viktor og Albin & Mattias gikk videre til Andra chansen.

Programleder Gina Dirawi kunne ønske velkommen til Scandinavium i Göteborg, som var første stoppested på MF-turneen i år. Sammen med henne på scenen var gjeste-programleder Petra Mede, og de to kunne lose publikum og seere gjennom show, moro og avstemninger helt til resultatet var klart.

I tillegg til Jonas Gardells schlagerskole anno 2016 og en monolog over fjorårets hit Groupie av Dramaten-skuespiller Stina Ekblad, kunne SVT by på gjesteopptreden av Las Ketchup med sin monsterhit The Ketchup Song – låten som toppet listene for 15 år siden, da Melodifestivalen startet opp i sitt nåværende format.

ace robinFoto: Robin Lorentz-Allard / Aftonbladet

Siden Anna Books bidrag, Himmel för två, ble diskvalifisert, var det kun seks bidrag på startstreken i Scandinavium. Etter første avstemningsrunde forsvant Pernilla Andersson, og da de siste stemmene ble talt opp, måtte også Mimi Werner gi tapt.

Direkte til finale gikk Ace Wilder med Don’t Worry og Robin Bengtsson med Constellation Prize, mens Samir & Viktor med sin Bada nakna og Albin & Mattias med Rik får prøve seg igjen i Andra chansen i Halmstad den 5. mars. I motsetning til tidligere år har ikke SVT sperret muligheten for å se Andra chansen-bidragene før alle åtte låtene er klare, slik at kveldens 3. og 4. plass allerede nå er tilgjengelig for lytting:


Bidragene som ikke gikk videre i kveld, plasserte seg slik:

5. plass: Mimi Werner – Ain’t No Good

6. plass: Pernilla Andersson – Mitt guld


I alt 4 389 687 stemmer kom inn under kveldens sending, noe som er det høyeste antall stemmer noensinne i Melodifestivalens historie. Mye av æren for dette skal nok Melodifestival-appen, som gir dem som laster den ned mulighet til å stemme inntil fem ganger gratis, ha.

Neste lørdag er det Malmö som skal være vertsby for Melodifestivalen, og da får vi møte blant andre Tommy Nilsson, David Lindgren, Isa og finske Krista Siegfrids.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien