Latviske Supernova starter op søndag kveld

Søndag kveld åpnes årets utgave av Supernova for alvor i Latvia, når den første delfinale løper av stablen, og de første 4 semifinalister skal finnes.

 

I fjor valgte kringskasteren å bytte ut den tradisjonelle latviske Dziesma ut med Supernova, hvor man fokuserer lidt anderledes end tidligere, hvor det var den mere tradisjonelle musikskriver konkurranse. Efter adskillige ikke så heldige år for Latvia, viste dette trek sig å give bonus, og den flotteste plasering for landet lenge var en realitet, da Aminata tok en 6. plass med sig hjem fra Wien. Nu er de atter klar med en utgave av Supernova, og første delfinale står med 10 deltakere, som skal barberes ned til 4 deltakere. Følgende deltakere er med i første delfinale:

 

  • Paula Dukure – Look in the mirror
  • ElectroFolk – Miracle drums
  • Rūta Dūduma – Being a friend
  • Ivo Grīsniņš Grīslis – We are the light
  • Sabīne Berezina – My inspiration
  • Edvards Grieze – New day
  • Marta Grigale – Choices
  • Catalepsia – Damnation
  • Samanta Tīna – We live for love
  • Justs – Heartbeat

 

I første delfinale ser man bl.a. gjengangeren Samanta Tina, som også har en plass i den andre delfinale. Også ElectroFolk og Ivo Grīsniņš Grīslis er gjengangere fra tidligere år i Latvia, og så er der kvinnen bak Justs, som stiller med en låt skrevet av fjorårets vinner, Aminata. Seerne kommer først til å stemme over kveldens 10 deltakere, her velges 2 videre, derefter velger dommerne 2 låter videre, og de samlet 4 deltakere, vil utgjøre halvdelen av semifinalen. 

 

De 4 dommere som skal hjelpe deltakerne og seerne på rette vei er: Kaspars Roga (Brainstorm), Ieva Kerēvica, Intars Busulis og Guntars Račs.

 

Første delfinale sendes på LTV søndag kveld kl. 20:25.  

Del:
Relaterte artikler