Detaljer fra den danske finale!

Ved et brak av en fest, avgjordes Melodi Grand Prix 2016 i Forum Horsens lørdag kveld – vinneren blev den undertippede gruppe; Lighthouse X med låten «Soldiers og love»!

 

Danmarks Radio valgte at legge strategien om, ovenpå fjorårets dårlige resultat, så der var atter endringer på årets nasjonale finale. 10 bidrag stod klar på scenen i Horsens, man hadde hyret produseren Cutfather til å sikre en anderledes, men stadig høy stadard av årets finalister. Avstemningen blev lige fordelt mellem ekspertjury og telefonstemmer, men i Gull-finalen var seerne alene om avgjørelsen. Årets ekspertjury, indeholdt utover bl.a. Christina Chaneé som representerte Danmark i 2010, også en MGP/ESC-fan i år. Årets vertsroller bestod for 3. år i trek; Jacob Riising og derutover Anette Heick. Anette Heick hadde valgt at bringe familie-hygge med på scenen, og medbragte Hilda Heick, som med humor og modenhet, tok sig av gjesterne i greenroom.

 

Efter fremføring av alle 10 låter, var det tid til avstemning. Første bidrag videre til Gull-Finalen var Simone med låten «Heart shapen hole». Derefter blev de 3 gutter i Lighthouse X med låten «Soldiers og love» råpt opp. 3. og sidste Gull-Finalist blev Anja Nissen med låten «Never alone». Danskespil hadde utråpt de 2 jenter till å skulle kempe om seieren, og der fikk de ret. Alle 3 bidrag blev derefter atter fremført på scenen, medens at der blev stemt på ny i de danske hjem. Medens at stemmerne blev talt sammen, kom svenske Loreen forbi, og gav hennes vinnerlåt «Euphoria» foran en begeistret sal.

 

Kveldens endelige resultat blev:

 

Vinner – Lighthouse X – Soldiers of love (med 42% av stemmerne)

 

2. plass – Anja Nissen – Never alone (med 36% av stemmerne)

 

3. plass – Simone – Heart shaped hole (med 22% av stemmerne

 

Trioen Lighthouse X har eksisteret siden 2012, og består av: Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal. De har allerede høstet sukses i Danmark, og musik og skuespil talenterne er også hver for sig velkendte og populære i forskellige sammen hænge. De ønsker i årets Grand Prix å sprede budskapet om: Fellesskap, Tillid og Mod. De 3 står bak låten sammen med 3 andre: Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og katrine Klith Andersen, sidst nevnte kendes bl.a. som værende deltaker ved X-Factor i 2012. Johannes Nymark har i 2014 deltaket i «Vild med dans», og endte med en 2. plass, en finale som han tabte til sin partner Silas Holst. Søren Bregendahl har ligeledes deltaket i «Vild med dans» et tidligere år, men måtte se sig slået ut inden finalen.  

 

Der er kun å gratulerer med seieren for de 3 gutter, og ønske det bedste når turen går til naboerne i Sverige i mai. 

  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien