Sveitsiske detaljer fra finalen

I går kveld avgjordes den sveitsiske finale i «Die Groβe Entscheidungsshow», og vinneren blev Rykka med låten «The last of our kind».

 

Gårs dagens finale i Sveits foregik som vanligt fra Bodensee Arena i Kreuzlingen, hvor 6 bidrag var klar til fremføring på scenen, og derudover skulle 6 coverlåter fremføres. De 6 bidrag var funnet gjennom de nasjonale kringskastere i Sveits, med SRF i spidsen som overordnet arransjør. Avgjørelsen av kveldens musikbrak, skete via en ekspertjury på 10 medlemmer (deri blandt fjorårets nasjonale vinner; Mélanie René) og telefonstemmerne fra seerne. Årets underholdning stod den østigske ESC-vinner; Conchita Wurst for, sammen Flavio Rizzello, som tidligere har vundet talentshowet «Die Grössten Schweizer Talente».

 

Kveldens resultat blev følgende efter endt avstemning:

 

  1. Rykka
  2. Bella C
  3. Vincent Gross
  4. Stanley Miller
  5. Theo
  6. Kaceo

 

 

29-årige Rykka er føtt i Vanvouver, Kanada, og hun er opvokset i en musikalsk familje. Hennes borgerlige navn er Christina Rieder, og ganske vist er hun føtt på et andet kontinent, med røtterne er stadig fra Sveits. Hun ha rstuderet musik og optrådt så gatemusiker gjennom fleire år, men har også givet ut albums tidligere. I dag er hun bosat med ektemannen nær Zürich, hvor de deler et hus med 5 andre, og har en sau flok.

 

Veien er åpnet for Rykka, der er blot å gratulerer med seieren, og ønske alt ved i det svenske til Mai.    

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien