Pegasus

For 10 år siden satte Oslo-brødrene Tommy og Ronny Nilsen seg et mål om å stå for melodibasert pop for voksne, så vel som for de unge. Samme år etablerte de bandet Pegasus. Etter åtte album, en samleplate og en juleplate kan man si at de har nådd det målet de satte seg. I år debuterer de i MGP og vi har tatt en prat med låtskriver, vokalist og gitarist Tommy Nilsen for å bli bedre kjent med bandet og deres MGP-låt.

Pegasus er for veteraner å regne, selv om de er ganske unge til å være i dansebandsjangeren. Deres sin aller største hit er kanskje låta «Kine» som var a-listet på P1 i 2007 og gikk inn på Norsktoppen sammen med «Dommedag», også fra debutalbumet Hitsville. Pegasus vant spelemannprisen for beste danseorkester i 2012 og i 2014 mottok de Gullskoen for Årets Tekstforfattere. Bandet har med seg Sjur A. Lundstein på keyboard og Arne Kolsrud Overen på trommer.

Sang nr. 5: «Anyway» Tekst og melodi: Tommy Nilsen og Ronny Nilsen

 


Vi vet at bandet Pegasus ble etablert i 2006. Men kan dere fortelle oss litt om dere selv og deres bakgrunn før bandet oppstod?
Med musikkglade foreldre formes som oftes musikkglade barn. Vi startet livet på Oppsal i Oslo og musikkinteressen startet allerede som 3-4 åringer. I 12 års alderen begynte vi seriøst å skrive låter, ikke gode låter, men bra nok til å bli inspirert til å fortsette. I de band vi har spilt med har vi alltid bidratt med egne låter, og det har da blitt noen band og mange låter. Vi hadde ett mål i livet og det var å få gitt ut en plate.

Dere har gitt ut 8 album til nå og med en MGP-deltakelse i år er det mange som lurer på om album nummer 9 er like rundt hjørnet?
Vårt nyeste album ‘One Step Closer’ har utgivelsesdato den 19.Februar. Den inneholder vårt MGP-bidrag ‘Anyway’ og det er en solid plate med en bra samling av meget gode låter. Vi er meget stolte over denne utgivelsen. pegalbum

Dere har hatt en strålende karriere med mange hits og en Spelemann fra 2012. Hvordan håper dere at MGP-deltakelsen kan påvirke deres vei videre, både som band og låtskrivere?
Vi har 8 album der ute på stadig leting etter flere ører å besøke. Det foreligger vel også et ønske om at folk får se hvem vi egentlig er og ikke hva de tror vi er. Vi har vært på en lang reise med enorm utvikling musikalsk sett, så vel som på det personlige plan. Som en låtskriver og musiker vil man utfordre både seg selv og lytterne konstant. Selv om man er kjent for å tegne strekfigurer med gråblyant, må man dra frem pensel og malefarger innemellom for å holde seg vettug.

Kan dere fortelle litt om hva «Anyway» handler om, hva den betyr for dere og hvordan den ble til?
Anyway handler om en meget alvorlig situasjon. Når en part i et forhold(kjærlighet, arbeid, vennskap) blir utnyttet og vet det veldig godt selv, men fortsetter å gi 110% for å få det til å fungere på grunn av mangel på selvtillit. De tror ikke de vil klare seg på egenhånd. Det er en meget tung situasjon å være i og også være rundt.
Låta har vi hatt i mange år. Den første demoinnspillingen av låta ble gjort i 2002 og det har faktisk vært meget få endringer på de årene låta har eksistert. Den ble laget på gitar, men ble mer og mer pianobasert over tid. At vi nå får presentere låta for så mange mennesker i en så flott setting som MGP gjør oss meget glade og, ikke minst, stolte.

18Fra lansering hos NRK 19.01.16

Hvorfor er Pegasus med «Anyway» det rette valget til å representere Norge i Stockholm?
Man skal helst være «cocky» og frampå i dette showet, men noen vil ha et bedre utgangspunkt enn andre som vil avgjøre om det er passende å være nettopp det. Vi er et band som har 10 år på baken og vi har vært gjennom mye som også har ført oss til å betrakte ting med realistiske øyne. ‘Anyway’ er en god-låt som vi er meget stolte av og vi håper at folk vil like den. Lytterne tar det videre herfra.

Dere har masse erfaring og er rutinerte på scenen, men hva kan vi forvente under deres opptreden i Oslo Spektrum? Blir det noen overraskelser?
Vi skal prøve å formidle låta på best mulig måte. Vi er instrumentalister så det blir minimalt med koreografi. Men en ting vi kan si, er at vi skal skape en atmosfære som er like stor som låta. Vi gleder oss skikkelig.

Hvordan er deres forhold til MGP og Eurovision Song Contest?
Hvert år er hvermansen klar over at det går og det er jo en event som man må titte innom på. Om man er på spillejobb selv som musiker, så sjekker man nettet på mobilen i sin egen pause. Driver man med kommersiell musikk er jo dette noe man har et forhold til; i likhet med Norske fotballspillere som følger med på tippeligaen de selv spiller i.

Hva er tidenes beste MGP/ESC-låt eller øyeblikk?
Det er individuelt, men for min del så er det ‘In My Dreams’ med Wig Wam og ‘Ein Bisschen Frieden’ med Nicole.

Hvis dere måtte velge én av de andre låtene i årets MGP dere måtte hatt på repeat en hel dag, hvilken ville det vært og hvorfor?
Det ville vært ‘Into The Fire’ med Stage Dolls. Det er en låt som har et bra driv og som fenger bra. Den er vel forsåvidt i vår egen gate, så kanskje det er derfor, hehe.

Og til slutt; Har dere en hilsen til escNorges lesere?
Vi beundrer deres engasjement og vi håper dere gleder dere til årets show. Sees i Spektrum !!


Pegasus har fått startnummer 5 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK 1.

escNorge ønsker Pegasus lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien