Stine Hole Ulla

Mange husker henne som vinner av Norske Talenter i 2012, men etter mange år med en drøm om å få delta i MGP, skal hennes drøm endelig gå i oppfyllelse. Vi har tatt en prat med Stine Hole Ulla for å bli bedre kjent med henne og låten hun deltar med.

Som 17-åring vant Stine Hole Ulla Norske Talenter og hun har ofte blitt omtalt som den nye Sissel Kyrkjebø. Stine utmerker seg mest i den klassiske stilen og har blant annet hatt konserter sammen med Rein Alexander, Åge Steen Nilsen, Jan Eggum og Erlend Bratland. Hun var også den første norske artisten som opptrådte med Kygo. Jenta med den vakre stemmen skal fremføre «Traces» i årets MGP. Låta er en eventyrlig ballade som handler om et savn og en god lengsel etter noen som ikke er der mer.

Sang nr. 3: «Traces» Tekst og melodi: Stine Hole Ulla, Ingrid Skretting og Trude Kristin Klæboe


Mange husker deg nok som vinner av Norske Talenter i 2012, men kan du fortelle oss litt om deg selv og din musikalske bakgrunn? Hvordan startet det hele?
Jeg begynte å synge ganske tidlig i barnekor, men jeg sang egentlig før jeg kunne å snakke skikkelig.
Da jeg var 12 år startet jeg med sangtimer, og fikk noen småoppdrag her og der. Som 14 åring sang jeg meg inn på talentutviklingsprogrammet til musikkonservatoriet ved NTNU i Trondheim, og jeg begynte også med sangtimer hos Solveig Kringlebotn, men det var ikke før Norske Talenter jeg fikk gjennombruddet. Jeg er veldig glad for at broren min meldte meg på (Tusen takk, Fredrik!!). Etter det ble det mange gøyale sangjobber, og plateselskap kom i boks! Jeg fikk også gi ut mitt første album, noe som var veldig stort for meg.

stine3 år gamle Stine sitter på fanget til sin tante Sigrun og synger, mens tante Helen spiller gitar.                        Fra finalen i Norske Talenter

I 2013 ga du ut juleplaten «Verden blir hvit» og du har sunget en rekke julekonserter de siste årene. Nå deltar du i MGP med en ny låt, betyr det at det er et «helårs»-album på vei? Eller jobber du med noen andre spennende prosjekter?
Planen er å gi ut et helårs-album, det blir mitt neste prosjekt. Jeg har som du nevnte nesten bare gitt ut julemusikk før, så jeg har nesten vært som julenissen – bare dukket opp en gang i året! Jeg er jo utrolig glad i jul, og elsker å dra på juleturné, men det hadde vært gøy å gi ut musikk jeg kan bruke resten av året også. Jeg har jo en del konserter og eventer året rundt, men vil ha et album som jeg kan turnere med, og bruke på konserter.

Du har tidligere sagt at du drømmer om å delta i MGP. Hvorfor det? Og hvordan håper du MGP-deltakelsen vil påvirke din vei videre?
MGP har alltid fasinert meg, alle de flotte sangene og ikke minst antrekkene! Jeg har sett på programmet i alle år, og har alltid ønsket å være med. Drømmen startet med å være kordame, for de var så flinke og fikk være med på så mange sanger. Etter hvert utviklet drømmen seg til å stå fremst på scenen, og nå har denne drømmen kommet til virkelighet! Jeg er så takknemlig.
Jeg håper at MGP kan være et springbrett i min artist-karriere. Forhåpentligvis kan jeg få et større publikum, og nye sangjobber. Det er jo musikken jeg vil jobbe med!

Mange kaller låta di en Disney-ballade. Hva tenker du om det?
Jeg ser ikke på det som negativt at låta er som en Disney-ballade. Disney er noe alle har et forhold til, og det er sanger som folk har blitt glad i, som for eksempel sangene i «Frost». Det er også tidløse sanger som følger oss år etter år.

Kan du fortelle oss litt om «Traces», hvordan den ble til og hva den betyr for deg?
«Traces» ble til hjemme hos låtskriveren Ingrid Skretting. Jeg hadde kontaktet Ingrid tidligere fordi vi hadde funnet tonen på Songfarm i Sverige sommeren 2013. Jeg var i utgangspunktet på leting etter en ny singel til den nye plata mi, og lurte på om Ingrid ville være med og skrive en låt. Hun var positiv, og fikk med artist/musiker-venninnen Trude Kristin Klæboe som hun visste var glad i denne sjangeren. Tilfeldigvis hadde faktisk jeg og Trude Kristin da allerede møtt hverandre på en event noen uker før.
Vi startet med melodien. Trude Kristin spilte piano og lekte med harmoniseringer, som Ingrid strukturerte og lagde topline til. Jeg hadde klare ønsker og meninger om hvilke melodilinjer jeg likte best underveis i prosessen. Etterhvert fant vi en følelse i den melodien som fortalte oss hva teksten skulle dreie seg om: Et savn og en god lengsel etter noen som ikke er der mer, men som likevel har satt så dype og viktige spor – spor av kjærlighet, styrke og trygghet. Deretter involverte vi produsenten Ole Henrik Antonsen for å ferdigstille låta.
Låta betyr veldig mye for meg, jeg føler den er 110% meg, og den treffer min sjanger og stemme.

latskrivereLåtskriverne Trude Kristin Klæboe, Stine Hole Ulla og Ingrid Skretting.                Foto: Odin Jæger

Du synger på en litt annen måte enn mange andre popstjerner gjør i dag, tror du det er en fordel i MGP?
Jeg synger crossover, altså en blanding av pop og litt klassisk, på «Traces». Jeg har alltid likt crossover sjangeren, og artister som for eksempel Josh Groban.
Jeg vet ikke om det er en fordel eller ikke, men jeg ser ikke på det som negativt å skille seg ut.

Hva kan vi forvente oss under din fremføring i Spektrum?
Fremføringen er ennå hemmelig, men jeg gleder meg virkelig til å det vise frem!! Jeg skal iallfall gi alt jeg har. Gleder meg!

Hvorfor mener du at du og din låt det rette valget til å representere Norge i Stockholm?
«Traces» er en låt jeg virkelig kan stå for og er veldig stolt over. Det er også en tidløs låt, og den har et tema som mange kan kjenne seg igjen i, nemlig savn. Jeg synes også det en låt som passer inn i Eurovision.

Kan du fortelle oss litt om ditt forhold til MGP og ESC? Og hva er din favoritt MGP/ESC-låt eller øyeblikk?
Jeg har alltid vært spikra foran TV-skjermen når MGP og ESC har vært på, det har vært et program familien har samlet seg rundt. Min størte favoritt er Alexander Rybaks «Fairytale», da datt jeg nesten av stolen av beundring! Jeg digger også Nora Brockstedts «Voi Voi», og ikke minst «La det Swinge» – Bobbysocks – den er så fengende!

Hvis du hadde deltatt som låtskriver i år og måtte velge én av de andre MGP-artistene til å fremføre «Traces», hvem ville du valgt og hvorfor?
Det har jeg ikke tenkt på, vanskelig spørsmål, men det hadde vært moro å få høre sangen i en annen sjanger, fra boyband til danseband liksom. Jeg synes Laila Samuels har en utrolig fin stemme, så hadde vært gøy å høre henne synge den. Det tror jeg hadde blitt magisk. Men det hadde også vært gøy å høre den i en boyband remix, hehe.

Og til slutt; Har du en hilsen til escNorges lesere?
Det kommer til å bli litt av et show i Sprektrum, og jeg kommer til å gi alt!
Ønsker dere alle en fabelaktig MGP-Fest!


Stine Hole Ulla har fått startnummer 3 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK 1.

escNorge ønsker Stine lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Se også Stines akustiske versjon av «Traces» ↓

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien