Eksperttipset: Peter Kihlman

Det har etter hvert blitt en tradisjon at escNorge publiserer synsinger og meninger fra skribenter og navn også utenfor vår egen skrivekrok. Det gjør vi også i år, og neste navn er landets mest populære pappablogger – og MGP-entusiast: Peter Kihlman.

Peter Kihlman driver den populære bloggen Pappahjerte og bidro her på sidene også i fjor foran Wien-finalen.

Her er Peters gjennomgang:


Årets norske MGP-finalister: Førsteinntrykk og terningkast

Førstkommende lørdag går årets norske finale i Melodi Grand Prix av stabelen og etter at jeg i fjor for aller første gang ble spurt av escNorge om jeg ville komme med mine eksperttips for Eurovision-finalen i Wien, har jeg jaggu blitt spurt igjen.
Og på spørsmålet: ”Kunne du tenkt deg å høre gjennom alle de 10 bidragene til den norske finalen og komme med en vurdering?” svarer jeg selvfølgelig et rungende ja, hiver på meg Bettan-kjolen og skrur musikken på fullt.

Så her kommer min vurdering av årets norske finalister, basert utelukkende på førsteinntrykk. Ingen dypere analyse eller saklige vurderinger er gjort i forbindelse med omtalen. La det swinge!

Sangene står oppført i tilfeldig rekkefølge

1. History – Elouiz
Fairy tales, happy ending og poetry – this love is gonna make history. Her spares det ikke på flosklene, men selv om det synges om et kjærlighetsforhold som kommer til å skrives inn i historiebøkene, kan nok ikke det samme sies om sangen. Dette lukter en litt intetsigende kopi av Taylor Swift, som i mine øyne er intetsigende nok fra før.
Terningkast 2

2. Icebreaker – Agnete
Dette låter umiddelbart som en MGP-låt, og jeg synes absolutt jeg aner en spire av MGP-greatness her. Det er passe svulstig, sangen har et budskap og den passer rett inn i Eurovision-sjargongen. Denne tror jeg kommer til å vokse ytterligere på meg.
Terningkast 4/5

3. Into the fire – Stage Dolls
Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd at dette var One Direction, og det er ikke verst for et band som startet opp da jeg var 2 år gammel! Et herlig sammensurium av puddelrock og dunbart, resulterer i en knallfin radiolåt som sikkert vil slå an i bilen på vei til hytta, men som dessverre mangler en god dose MGP-greatness.
Terningkast 3
 

4. Anyway – Pegasus
Jeg får vel bare innrømme det først som sist: Jeg har en svakhet for danseband. Kall det gjerne en guilty pleasure. Så for min del kunne Pegasus gjerne blitt ved sin lest her, for dette føles mer som en snill og utvannet Bon Jovi enn en fuktig kveld på Bøndenes Hus.
Terningkast 3

5. Traces – Stine Hole Ulla
Se for deg en Disney-tegnefilm. En time ut i filmen sitter den ensomme prinsessen ved en elv og synger sårt og lengtende etter drømmeprinsen. Du vet, han kjekke nabogutten som er så flink med hester. I refrenget stryker hun på et rådyr, koser en kanin og dingler med beina fra en bro. Og dette er sangen hun synger. Klokkerent og pent.
Terningkast 5

6. Anna-Lee – Suite 16
Rett fra startblokka høres dette litt ungt og uferdig ut. Etter hvert som sangen utvikler seg, føles det mer tidsriktig og fengende, ispedd en dæsj poppete, hoppete, pop-svulstigheter. Men jeg sitter igjen med følelsen av at dette ikke kommer helt fra hjertet, og føles mer tidsriktig enn oppriktig.
Terningkast 2

7. Laika – Hungry Hearts, Lisa Dillan
HVA. ER. DETTE?! Så veldig uventet! Det er et utvilsomt konkurransens store overraskelse, og det høres ut som ABBA har ruset seg på absint og reist inn i fremtiden for å danse disko. Pluss minus. Det er et surrealistisk potpurri, og det er altfor rart til å ikke bli glad i. Gjett om jeg gleder meg til sceneshowet!
Terningkast 4

8. Stand up – Makeda
Finn frem dansesko og bli med på en herlig reise tilbake til det glade 50-tall. Dette kan jeg absolutt like og det svinger som i gamle dager. Dette smaker et hint av Meghan Trainor og det funker. Det er nesten, NESTEN, så jeg får lyst til å børste støvet av de gamle danseskoene og briljere med mine swingmoves fra ungdomsskolen.
Terningkast 5/4

9. Afterglow – Laila Samuels
Oj, dette var fint! Dramatisk ballade med et hint av melankoli i et slags brytningspunkt mellom Lana Del Rey og Marina & The Diamonds. Dette kan vi like. Passe pompøst, stort og annerledes, og med et definitivt hint av greatness.
Terningkast 5

10. Feel da rush – Freddy Kalas
Kast skjorta, sprett en flaske, pump opp volumet og ta deg sommerferie! Første gang jeg hørte denne sangen hadde jeg ingen anelse om at det var en MGP-låt, men jeg elsket den. Sangen sitter på første forsøk og er en gladlåt som får deg opp av stolen i klassisk Kalas-manøver. Dette lukter sommerens store landeplage fra Alta til Donetsk.
Terningkast 5

Takk for meg og lykke til på lørdag!!


Vi sier takk for bidraget, Peter.

Tilrettelagt av Mandy Pettersen og Eivind Charlie M. Sætre

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien