I kveld: Finale i Storbritannia

For første gang på mange år skal BBC og Storbritannia avholde en hjemlig finale i ESC-sammenheng: I kveld kl 20:45 er det klart for Eurovision: You Decide!.

De seks artistene og bidragene er :

  1. Joe and JakeYou’re Not Alone
  2. BiancaShine a Little Light
  3. DulcimaWhen You Go
  4. Matthew James A Better Man
  5. DarlineUntil Tomorrow
  6. Karl William LundMiracle


Kort om artistene:

Joe & Jake er Joe Woolford og Jake Shakeshaft på 20 og 21, kom begge langt i 2015-utgaven av britiske The Voice. Bidraget er skrevet av trioen Justin J. Benson, Schwartz og S. Kanes som er rimelig ubeskrevne blad.

Bianca (Claxton) (25) kommer fra Nottingham og har vært innom de britiske listene i jentegruppa Parade. Hun har stemmebåndene i skjønneste orden da hun er klassisk skolert. Bak låten står blant annet den britiske sangstjernen Leona Lewis.

Dulcima & Tom er Dulcima Showan (23) og singer/songwriter Tomas Twyman (27). Sistnevnte har skrevet bidraget, mens Dulcima egentlig er utøvende fiolinist hjemme i Canterbury.

Matthew James har også svippet innom de britiske listene tidligere, da han var medlem av boybandet Bad Boys Inc på 90-tallet. Han har rukket å bli godt oppe i 40-årene nå, og fremfører et svenskprodusert bidrag skrevet av blant annet Peter Kvint

Darline er nok en ung duo, denne gang midt mellom pop og country – kanskje ikke så langt unna våre hjemlige Lillijets. Abby Inez (20) og Cara Beth Beard (18) utgjør duoen, og låten er blant annet pennet av Jack McManus og Roy Stride: Sistnevnte har hatt hits for såvel Soucting for Girls og 5 Seconds of Summer.

Sist ut er Karl Wiliam Lund (29), som høres nokså norskklingende ut – men stammer fra Liverpool. Deretter har han selvfølgelig reist rundt med gitarer og Beatles-repertoar i en årrrekke. Låten er fullt og holdent hans egen.

Bidragene er valgt ut i et samarbeid mellom BBC, plateselskap og britenes avdeling av OGAE – den internasjonale MGP-klubben.

Katrina Leskanich, (Katrina & The Waves),  Carrie Grant og Jay Revell er kveldens eksperter, men har ingen formell innflytelse på resultatet. Dette skal bestemmes helt og holdent av publikum via SMS og online-avstemning.

Oddsfavoritter i skrivende stund er Darline og Bianca, med Karl William Lund hakk i hel. Noen storfavoritt har imidlertid ikke skilt seg ut hos verken fans eller presse i forkant av showet.

Showet kan du se på BBC4 fra kl 20:45 – eller via webcast på Eurovision.tv. Se link under:

Del:
Relaterte artikler