Elouiz

Hun drømmer om en internasjonal karriere og håper MGP kanskje kan være springbrettet hun trenger for å nå den drømmen. Vi har tatt en prat med Elouiz for å bli bedre kjent med henne og låten hun stiller med.

20 år gamle Christina Cornelia Elouise Pethrus Lauritzen ble født I Umeå i Sverige men flyttet med familien sin til Norge da hun var 6 år gammel.
Hun valgte artistnavnet Elouiz og hennes første singel «10» kom ut i 2014. «10» har en meningsfull tekst som handler om det å finne styrken til å reise seg når man har møtt mye motgang i livet.
Da vi snakket med Elouiz under pressekonferansen til NRK i januar fortalte hun oss at sangtekster er veldig viktig for henne, noe som også kommer tydelig frem i MGP-bidraget hennes.

Sang nr. 8 «History» Tekst og melodi: André Lindahl, Jeanette Olsson, Michael Jay


Elouiz er et relativt nytt navn for mange. Kan du fortelle oss litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
Jeg kommer fra en veldig musikalsk familie, med mor som synger, er sanglærer og har to kor. Jeg hadde også en pappa som spilte trommer og sang og ville bli superstar. Min musikalske bakgrunn er at jeg har en mor som er sanglærer, og jeg var mye med henne når jeg var veldig ung. Jeg begynte på kulturskolen når jeg var 8 år og har vært mye med på UKM, Stjerneskudd og barnekonkurranser, men har aldri vært med på noe som dette før

Fortell oss litt om låta «History» og hva den betyr for deg?
Det er en kjærlighetslåt basert på et forhold som er uslåelig, som de store eventyrforholdene. En typisk låt om et perfekt forhold som de skal vise til verden. We belong together.

Du har tidligere fortalt oss at sangen ble til på en låtskriver-leir, fortell oss litt om hva det er?
En låtskriver-leir er en samling av låtskrivere, produsenter og artister, som møtes for å skrive nye låter sammen. «History» ble ikke laget på leiren jeg var på, men jeg møtte låtskriver Jeanette Olsson der, som spilte den opp for meg. Jeg likte låten veldig godt og vi avtalte å jobbe videre med den, og her er vi.

Du understreket på artistlanseringen at du er helsvensk, likevel snakker du norsk. Hva kommer det av?
Jeg er helt svensk, ja, men jeg flyttet til Norge som 6-åring. Jeg snakker norsk best av begge språkene, men snakker også flytende svensk

Når du sover, hvilket språk drømmer du på da?
Jeg vil tro det er mest norsk, men jeg har sikkert drømt på svensk innimellom også, jeg husker ikke så mye av drømmer.

Du har sagt at du har sett en del på Melodifestivalen. Hvis du kunne velge, hvilket land vil du helst representere i Eurovision? Norge eller Sverige?
Melodifestivalen er jo mye større i Sverige enn Melodi Grand Prix er i Norge, men det er kjempegøy bare å få være med uansett

Hva kan vi forvente av din opptreden i Spektrum og hvorfor skal folket stemme på nettopp deg?
Dere får vente og se 😉 Jeg håper folk stemmer på meg fordi de syns jeg har en bra låt og gjør en bra opptreden!

Har du en favoritt MF/MGP/ESC-låt eller minne?
Når Loreen vant med «Euphoria», både i Melodifestivalen og på Eurovision. Pluss når jeg var i Spektrum og så på MGP live for første gang, det var det året Carl Espen vant med «Silent Storm»

Hvis du måtte velge én av de andre låtene i årets MGP-finale du skulle bli med på å fremføre. Hvilken ville du valgt og hvorfor?
Det er så mye bra, så jeg skulle ønske jeg kunne være med på alle. Og det er ikke tull!

Og til slutt; Har du en hilsen til escNorges lesere?
Jeg håper dere liker låten og min performance, og følger min vei videre etterpå. Og selvfølgelig at dere kommer og heier på lørdag!

15Fra lanseringen hos NRK 19.01.15


Elouiz har fått startnummer 8 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Elouiz lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien