Suite 16

Hjerteknuserene i boybandet Suite 16 er klar for sin MGP-debut. Vi har tatt en prat med guttene for å høre hva de ønsker å få ut av MGP-deltakelsen.

Suite 16 er et boyband som består av de fem sjarmørene Alexandru (15), Andreas (19), Kevin (16), Vemund (20) og Thomas Alexander (18). Bandet er et resultat av reality-programmet ‘Project boyband’ som ble sendt på TV2 i 2014. Guttene har allerede rukket å smelte mange pikehjerter og fanklubben med deres tilhengere går under navnet Suitehearts. De har tidligere sluppet singler som «Stupid Lovesong» og «I Don’t Think So», og spilt på blant annet Norway Cup og i TV2-programmet ‘Allsang på grensen’. Denne uken slapp bandet den offisielle musikkvideoen til «Anna Lee», med det ble de Norges første artister til å lage en 360-graders musikkvideo.

Sang nr. 9: «Anna Lee»  Tekst og melodi: David Bjoerk, Andreas Moe, David Eriksen, Alexander Austheim


Suite 16 er jo resultatet av realityshowet ‘Project Boyband’,  men hvordan kom dere frem til navnet på bandet?
Da vi endelig hadde blitt et band måtte vi jo finne oss et navn. Et av forslagene var rett og slett å kalle oss hotellrom-nummeret vi sov på, som var rom 16, men «Room 16» hørtes ikke så veldig kult ut. Så kom noen med kommentaren «Hva med Suite 16?» og alle syntes at det navnet passet oss veldig bra.

Hva gjør dere på fritiden? Henger dere sammen?
Vi prøver å henge så mye som mulig sammen på fritiden, men siden to av gutta befinner seg et godt stykke unna (Kevin i Bergen og Alexandru litt utenfor Trondheim), så henger vi mest når hele gjengen er samlet i Oslo. På fritiden gjør vi jo litt forskjellig, men ting som går igjen hos de fleste av oss er musikk og trening.

Kan dere fortelle oss litt om dere selv og deres musikalske bakgrunn før dette?
Det morsomme er at noen av oss har masse erfaring, mens andre så og si ikke har sunget noe særlig før de meldte seg på Project Boyband. Alexandru og Thomas har nok aller mest erfaring av oss. De har sunget siden de var små og brukt mye av livet sitt på musikken, også gjennom konserter osv. Kevin og Andreas har også sunget en del, men da mest hjemme på gutterommet. Vemund hadde faktisk ikke sunget noe særlig før han meldte seg på Project Boyband. Men derimot etter vi ble et band, har vi vært med på masse morsomme og kule ting alle sammen! Vi har fått opptre på steder som Norway Cup, Allsang På Grensen, Pink Party og diverse TV-programmer. Vi har også fått gitt ut en del musikk, og det har vært veldig spennende!

14Fra lanseringen hos NRK 19.01.16

Fortell oss litt om «Anna Lee» og hva denne låta betyr for dere?
Låta «Anna Lee» handler om en utrolig søt og vakker jente, som dessverre ikke vet selv at hun er det. Gjennom låta prøver vi da å fortelle «Anna Lee» hvor god hun er og hvor mye hun er verdt!

Hvordan håper dere MGP-deltakelsen kan være med på å forme deres vei videre?
Det å få være med i MGP-Sirkuset er sinnsykt kult! Vi håper selvfølgelig at deltakelsen vår kan åpne flere dører for oss. Vi jobber hver dag med å utvikle oss og bli et bedre band, og håper deltagelsen kan føre til at flere får øynene opp for oss.

Ser kompisene deres på MGP og hva syns de om at dere skal være med?
Det gjør de absolutt! De er kjempegira og veldig glade på våres vegne så det er utrolig hyggelig! Flere av de skal faktisk samles og ha sin egen lille MGP-feiring for å heie på oss, så det er veldig kult!

Vi er veldig spent på hva vi kan forvente oss under deres opptreden. Blir det mye dans og annet snadder?
Vi kan love mye smil og god stemning!! Vi har en del koreografi og en del dans, så det blir veldig morsomt å fremføre! Kan også avsløre at det i god MGP-ånd blir «litt» pyro på vårt nummer også. Bare å forbered seg på å reise seg opp av sofaen hjemme i stua her altså!

Hvorfor er dere det rette valget til å representere Norge i Stockholm?
Vi håper at det norske folk stemmer oss frem til Stockholm fordi vi virkelig tror på låta vår «Anna Lee». Vi er megafornøyde med å delta med akkurat denne låta i MGP skrevet av 4 utrolige flinke produsenter! Vi håper at folk ønsker å stemme en skikkelig MGP-låt videre til Stockholm, også skal vi love å gjøre vårt aller beste med å fremføre den!! 😀

Hvis dere måtte velge én av de andre låtene i årets MGP dere skulle fremføre i finalen, hvilken ville dere valgt og hvorfor?
Hvis vi skulle fremført en annen av de ti bidragene i finalen i år hadde det nok vært «Feel Da Rush», for vi er veldig glade i masse humor og god stemning.

Hva er deres forhold til MGP/ESC fra tidligere? 
Vi har litt forskjellige forhold til MGP/ESC, men flere av oss har mange historier og minner fra det. De fleste av oss har familietradisjoner med god mat og stemme-skjemaer der man gjetter frem vinnerlåta.

Og til slutt; Har dere en hilsen til escNorges lesere?
Det har vi! Vi håper at dere får en utrolig bra MGP kveld i år og koser dere masse! Det er veldig mange gode bidrag, men helt ærlig håper vi selvfølgelig at dere kjenner det ekstra i kroppen på låt nr 9 og blir med å synge og danse når refrenget kommer! Vi setter utrolig stor pris på vår deltakelse i MGP og vi er kjempeheldige som får opptre med låta «Anna Lee», og vi lover å vårt livs beste opptreden for dere nå på Lørdag!!


Suite16 har fått startnummer 9 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Suite16 lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Se deres 360-graders video her↓

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien