Dagens bidrag: Bosnia-Hercegovina

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets serie går i alfabetisk rekkefølge, og dagens land er Bosnia – Hercegovina.

Hovedstad: Sarajevo
Antall innbyggere: 3871643
Landets kringkaster: BHRT
Debuterte i esc: 1993
Dårligste plassering: 22 plass i 1996
Beste plassering: 3 plass i 2006

Bosnia – Herzegovina skal i år representeres av Deen & Dalal feat Ana Rucner & Jala. Bidraget heter Ljubav Je og er skrevet av Almir Ajanovic og Jasmin Fazlic Jala.

Mange ble overrasket og glade da det ble klart at Bosnia i år kommer tilbake til Eurovision etter en pause på fire år. Landet deltok sist gang i Baku i 2012. Grunnet landets kringkaster sin finansielle situasjon, tok Bosnias deltagelse i konkurransen en bråstopp. I år derimot har de klart å lage en avtale med flere sponsorer, slik at BHRT ikke belaster sine budsjetter med denne deltakelsen.

Hele fire artister står bak årets bidrag. Dalal og Deen står for vokalen, Jala står for rap delen og cellist Ana Rucner binder det hele sammen.

Dalal Midhat-Talakic er den kvinnelige vokalisten i denne gruppen. Hun er født 5 august 1981. Til vanlig er hun med i den R&B gruppen Erato. Denne gruppen som er en duo, har gitt ut fem album, og nådde i 2008 de bosniske hitlistene.

Fuad Backovic, bedre kjent som Deen utgjør den mannlige vokalisten i gruppen. Han er godt kjent for Eurovision fans, da han i 2004 representerte Bosnia-Herzegovina under konkurransen i Istanbul. Han deltok dengang med låten In the Disco, som tilslutt havnet på en niendeplass i finalen.

Deens musikalske karriere startet lenge før Eurovision 2004. Da han var tolv år spilte han inn sin første låt. Senere ble han en del av boybandet seven up. Bandet ga ut to album, og ble en stor suksess i både Bosnia, Kroatia og Montenegro. I 1998 spilte han også rollen i et operastykke. Han har blitt kjent for sin gode stemme og sine vokalske abiliteter i Bosnia. Deen bor for tiden i Milano i Italia, og har en grad innen mote.

Låten har også en rap del, og denne står Jala for. Han er også en av låtskriverne bak bidraget. Han er medlem av en hip hop gruppe og har også grunnlagt et platestudio.

Siste kvinne ut er cellist Ana Rucner. Hun er en kjent cellist fra Kroatia.

Bosnia-Hercegovina blir å finne i den første semifinalen. Bosnia har siden semifinalene ble innført alltid gått til finale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien