Dagens bidrag: Frankrike

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere lesere igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets presentasjoner går alfabetisk, og i dag har vi kommet frem til Frankrike.


FRANKRIKE
Hovedstad: Paris
Antall innbyggere: 66 028 467
Landets kringkaster: France 2
Debuterte i ESC: 1956
Beste plassering så langt: Vinner fem ganger: 1958, 60, 62, 69 og 1977.
Dårligste plassering så langt: Sisteplass i 2014.

Frankrike er en blant konkurransens største bidragsytere, og landet er derfor direkte kvalifisert til finalen.


For første gang på mange år, regnes Frankrike i det minste som en liten outsider foran Eurovision-finalen. Ikke siden 2010 har landet vært i nærheten av gode plasseringer, selv om man har forsøkt å sende forsøksvise kjente ansikter.

Etter en fadese med landets første og eneste sisteplass noensinne (ikke ille av et land som har vært i ilden siden 1956), la fransk TV om strategien i fjor. De startet forsiktig med å flytte Eurovision over til den ledende statskanalen France 2, noe som viste seg å heve seertallene i landet. Plasseringsmessig gikk det kanskje ikke så bra, men det banet kanskje vei for å finne noe freskt og nytt til konkurransen.

Det kan de ha funnet i år med 31 år gamle Amir – som smart nok har forenklet artistnavnet fra det litt mer heseblesende døpenavnet Laurent Amir Khlifa Khedider Haddad.

Amir er et forholdsvis nytt navn innen fransk pop, og i 2014 slo han som 29-åring gjennom i fransk The Voice – der han endte på tredjeplass. Det er allikevel i Israel han er mest kjent, da han har foruten sine franske røtter også har er oppvokst i Jerusalem.

I 2006 snek han seg langt inn i rundene av landets svar på Idol.

Et album, Au cœur de moi, er like rundt hjørnet og vil bli lansert 29. april.

amir ranud corlouer

Foto: Renaud Corlouer

Bidraget til Stockholm heter J’ai cherchë, og maktet å knive seg inn på de franske hitlistene tiidligere i vinter. Låten ble utgitt allerede i jaunar, men først en måned senere startet ryktene å svirre om at dette var låten som skulle bli Frankrikes bidrag til Globen.

Låten er skrevet av trioen John Errami, Nazim Khaled samt Amir selv. Med seg på laget har de fått Silvio Lisbonne og produksjonsteamet Skydancers.

Originalversjonen som ble lansert i januar viser 3:40 på spilletiden, noe som er for langt i henhold til reglene for ESC. Like før påske fikk vi derfor en ny og forkortet versjon, sammen med en flunkende ny musikkvideo.

Hvor i startfeltet vi vil finne Amir og Frankrike, blir ikke avgjort før under prøvene i Globen i mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien