Dagens bidrag: Georgia

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere lesere igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og derfor er Georgia dagens bidrag.


Hovedstad: Tbilisi
Antall innbyggere: 4 931 226
Landets kringkaster: GPB
Debuterte i esc: 2007
Dårligste plassering: 15.plass i finalen i 2013 og 15.plass i semifinalen i 2014 (Sopho Gelovani & Nodiko Tatishvili i 2013 og The Shin & Mariko i 2014)
Beste plassering:9.plass i 2010 og 2011 (Sopho Nizharadze i 2010 og Eldrine i 2011)


Georgia deltok for første gang i Eurovision Song Contest i 2007. Dette er landets niende deltagelse i konkurransen. Deres beste plassering sålangt er to niendeplasser som de fikk to år på rad, henholdsvis i 2010 og 2011. I fjor representerte Nina Sublatti Georgia med låta «Warrior», den havnet på en respektabel 11.plass i finalen.

Nika Kocharov og Young Georgian Lolitaz skal representere Georgia i Stockholm. De ble valgt internt som Georgias representant. Låten de skal synge heter «Midnight Gold» og ble valgt gjennom et tvshow der en internasjonal ekspertjury og tvseerne bestemte Georgias låt for 2016. De hadde 5 bidrag å velge mellom. Nika Kocharov debuterte på scenen i gruppen Blitz, samme dag fikk Nika sin første gave og det var en gitar. Han lærte seg å spille på den og lager den dag i dag enda musikk på den. Med seg til Eurovision har han tre musikere som kaller seg for Young Georgian Lolitaz som består av:
Giorgi Marr på bass, Levan Shanshiashvili på gitar og Dimitri Ogenesian på trommer. Bandet Nika Kocharov og Young Georgian Lolitaz ble startet i 2000.

Eurovision-bidraget «Midnight Gold» er en rockelåt nærmere bestemt i indie-rock sjangeren og alternative rock. Melodien til «Midnight Gold» er skrevet av Kote Kalandadze og Thomas G:son mens Kote Kalandadze har skrevet teksten til låta. Thomas G:son er for de fleste Eurovision-fans et kjent navnt. Han har skrevet mange låter til Melodifestivalen gjennom årene og han har også skrevet låter til andre land sine bidrag.

Georgia deltar i den første halvdelen av andre semifinale torsdag 12.mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien