Dagens bidrag: Hviterussland

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere lesere igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets presentasjoner går alfabetisk, og i dag har vi kommet frem til Hviterussland.

Hovedstad: Minsk
Antall innbyggere: 9 498 700
Landets kringkaster: BTRC
Debuterte i ESC: 2004
Beste plassering: Nummer 6 i 2007
Dårligste plassering: 22 plass i semifinalen i 2006

Så var turen kommet for å presentere Hviterusslands bidrag i årets konkurranse. Bidraget som skal representere landet i Stockholm heter Help you fly og blir fremført av Ivan. Låten er skrevet av Viktor Drobysh, Alexander Ivanov, Timofei Leontiev og Mary Susan Applegate.

Også i år var det den vanlige nasjonale finalen Hviterussland har hatt de siste årene. Innsendte bidrag måtte først igjennom en audition, der en jury på fire medlemmer silte ut ti deltagere som skulle konkurrere i finalen. 22 januar vant altså Ivan denne finalen.

Ivan blir Hviterusslands deltager nummer 12 i Eurovision.

Alexander Ivanov, som er Ivans fulle navn ble født 29 oktober 1994 i byen Gomel. Ivan startet sin karriere i 2009 da han deltok på en kjent rockemusikk festival i hjemlandet sitt. Etter denne festivalen stiftet han sitt eget band, og bestemte seg for å fortsette sin karriere i St. Petersburg i Russland.

Andre ting å nevne er at han vant en talentkonkurranse i kategorien beste nykommer og var superfinalist i et idol lignende tv program. Han arbeider også med sitt første album, som kommer i løpet av året.

Ivan og Hviterussland har den siste tiden fått mye oppmerksomhet på grunn av måten artisten og hans manager ønsker å presentere bidraget på. Ivan har alltid hatt en fascinasjon for det ville liv og ulv. Derfor var det helt naturlig at han ønsket å stille naken og med levende ulver på scenen i Stockholm. Ingenting av dette er lov, og det ble dessverre avvist av EBU. Det hindret dog ikke Ivan i å stille med en levende ulv i bånd, på den røde løperen til førfest arrangementet i Moskva forrige helg.

Hviterussland stiller i år i den andre semifinalen sammen med blant annet Norge.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien