Dagens bidrag: Kypros

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og derfor er Kypros dagens bidrag.

KYPROS:

Hovedstad: Nikosia
Antall innbyggere: 835 000
Landets kringkaster: CyBC
Debuterte i esc: 1981
Dårligste plassering: 20.plass og sisteplass i 1986 (Elpida)
Beste plassering: 5.plass i 1982 og 2004 (Anna Vissi og Lisa Andreas)

Kypros har deltatt 32 ganger i Eurovision og deltok første gang i 1981 og endte den gang på 6.plass. Siden 2000 har de deltatt alle gangene bortsett fra i 2001 og 2014. I fjor deltok Kypros med artisten Giannis Karagiannis med balladen «One Thing I Should Have Done». Låta kvalifiserte seg til finalen der den havnet på 22.plass.

I år ble Kypros sitt bidrag valgt internt av kringkasteren CyBC. Valget falt på rockegruppen Minus One og sangen de skal delta med heter «Alter Ego». Låta heter som nevnt «Alter Ego» og er skrevet av bandet selv sammen med Thomas G:son som har skrevet flere Eurovision-bidrag tidligere og har vært låtskriver til mange bidrag de siste årene i Melodifestivalen. «Alter Ego» er en ordentlig rockelåt som byr på tre minutter med ekte energifull rock.

Minus One er et band opprinnelig fra Kypros og i 2015 prøvde de seg i den nasjonale utvelgelsen i Kypros der de kom på tredjeplass med låta «Shine», de var plassert på førsteplass av juryen. Minus One startet i 2009 og bandet startet som et coverband under et annet navn, men har også laget orginalt materiale. Minus One består av Francois Micheletto på vokal, Harrys Pari på gitar, Constantinos Amerikanos på gitar og vokal, Antonis Loizides på bass og Christopher Ioannides (Chris J) på trommer. Frontfiguren Francois har i år vært med i Frankrikes utgave av The Voice.

Kypros deltar i den første semifinalen tirsdag 12.mai og er land nummer 11 ut på scenen.

Del:
Relaterte artikler