Disse 20 bidragene har Lys Assia mest tro på i år

Lys Assia, den første vinneren av Eurovision Song Contest i 1956, har i dag offentliggjort sin liste over de 20 beste låtene i årets Eurovision. Malta er hennes favoritt, mens Norge ikke fikk plass på listen.

”Das alte Karussell” og ”Refrain” var de to sveitsiske bidragene i 1956, begge fremført av Assia. Hun vant med sistnevnte, og ble Eurovisions første vinner. Hun deltok også for Sveits i 1957 og 1958, hvor hun sikret landet henholdsvis åttende- og andreplass. De seneste årene har hun vært å se som æresgjest under Eurovision, hvor hun også har hatt mindre gjesteopptredener. Assia er den eneste artisten i konkurransens historie som har fremført fire låter, men bare deltatt tre ganger.

I år er Assias favoritt Malta med låten ”Walk of Water”. På Facebook uttrykte Maltas representant Ira Losco sin glede om favoriseringen fra Assia: ”Good morning everyone!! Eurovision’s very first Winner Swiss singer Lys Assia has chosen #WOWas her favourte in 2016 #ESC … I’m really chuffed!”. I fjor var det Norges bidrag som var den store favoritten, men Agnete og «Icebreaker» er ikke blant hennes favoritter i år. Og med ny låtskriver for San Marino, kan det se ut til at årets bidrag fra lilleputtlandet heller ikke er blant de beste.

Her er Lys Assias topp 20-liste:

1. Malta
2. Makedonia
3. Frankrike
4. Serbia
5. Russland
6. Østerrike
7. Italia
8. Bosnia-Hercegovina
9. Tsjekkia
10. Nederland
11. Australia
12. Ukraina
13. Sveits
14. Island
15. Israel
16. Bulgaria
17. Kroatia
18. Polen
19. Sverige
20. Armenia

Om årets konkurranse skrev Assia dette på Facebook: ”2016 is a strong year, and we all can feel the Contest Is evolving. Most of the songs can make it into the global charts. I’m very happy to share my thoughts with my fans. And yes, see you all in Stockholm!” Det ser ut til at Assia reiser til Stockholm, men om vi får se henne på TV-skjermen slik vi gjorde under den andre semifinalen i Malmö i 2013 er ennå ikke kjent.

Hvordan det går med Assias favoritter får du se 10., 12. og 14. mai.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien