Dramatikk i den bosniske delegasjonen – deltakelsen i fare?

I hele dag har det gått rykter i ESC-verdenen og de bosniske medier om at det i går oppstod tumulter under en bursdagsfeiring der de bosniske artistene og låtskriveren var tilstede i tillegg til flere andre i musikkmiljøet. Nå ser det mer og mer ut til at denne historien har rot i virkeligheten og at det kan bli konsekvenser av det som skjedde der.

 

Den bosniske «Head of Delegation» har uttalt i kveld at han har pratet med Deen, Ana og Dalal og at de bekrefter ryktene om at låtskriver Almir Ajanovic «angrep» rapperen Jala, Dalal og en annen artist som var tilstede på festen. Det var den «andre» artisten som var en eneste som antageligvis fikk noe skade. Politiet etterforsker nå hendelsen og hvis artistene eller låtskriveren blir tiltalt for kriminelle handlinger vil det sette den bosniske deltakelsen i fare. Den bosniske delegasjonen ønsker ikke å sende personer som gjør slikt til Eurovision for å representere Bosnia & Hercegovina. De er nå i kontakt med EBU angående hva som har skjedd, men noe videre beskjed vil nok ikke slippes før den det har blitt klarhet i hva som har skjedd og om noen ønsker å anmelde låtskriveren.

Mest sannsynlig vil et eventuelt låtbytte ikke være tillatt og alternativet er å trekke seg, men å få lov til å stemme i ESC. På grunn av interne uenigheter deltok heller ikke Serbia & Montenegro i ESC 2006, men fikk stemme i finalen siden de allerede hadde betalt deltakeravgiften

 

Krangelen skal tilsynelatende være noe som har bygget seg opp over tid – og det har tidligere vært uenigheter. En artist som opprinnelig skulle være med i bidraget – Zuzi Zu, hadde konflikt med låtskriveren og trakk seg fra deltakelsen tidlig i prosessen.

 

Vi får håpe at hendelsen var mindre alvorlig enn det det ser ut til at den er og at Bosnia & Hercegovina blir å se i Eurovision Song Contest 2016 – følg med på escNorge for siste nytt i denne saken.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien