Portugal med i 2017

Mens de fleste av oss forbereder oss til Eurovision Song Contest 2016 om under tre uker, er Portugal allerede klare for konkurransen neste år. 

Portugal skal delta i neste års utgave av Eurovision 2017. Slik lyder meldingen fra den portugisiske kringkasteren RTP. Ikke bare lover de en deltagelse neste år, men et helt nytt format av landets Festival Da Cancao skal også på plass. Dette skal sørge for at Portugal kommer seg til finale og at de får en god plassering. 

RTP melder også at de har gitt etter for presset fra den portugisiske fansen, de kommer til å kringkaste alle tre sendingene fra årets Eurovision i Stockholm. Opprinnelig var Eurovision 2016 tatt av sendeplanen, men kronerulling, underskriftskampanjer og Facebook grupper har fått RTP til å ombestemme seg. 

Portugal deltok ifjor i Wien, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen. Med deltagelsen ifjor var 2010 sist gang landet var å se i en finale. De deltok heller ikke i 2013. 

Leonor Andrade, som representerte landet ifjor endte tilslutt på en 19 plass. 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien