Siste nytt: Romania diskvalifisert fra ESC 2016

Samme dag som vi på escNorge presenterer Ovidiu Anton og ‘Moment of Silence’ som «Dagens bidrag» har EBU fattet beslutning om å diskvalifisere Romania fra årets Eurovision som følge av ubetalt gjeld.

Som escNorge tidligere rapporterte her, skylder den rumenske TV-kanalen TVR store beløp til EBU. Dette er gjeld som er opparbeidet gjennom flere år og daterer seg såpass langt tilbake som 2007-2008. EBU har kontaktet både TVR og den rumenske stat og bedt om garantier for tilbakebetaling, men hadde ikke mottatt tilfredsstillende svar innen den forlengede fristen gikk ut i går, torsdag 21. april.

EBU har dermed kansellert TVRs medlemskap, og som en følge kan ikke Romania stille med sitt bidrag Moment of Silence i Stockholm. Kanalen får heller ikke overføre EBUs sendinger, som f.eks. Eurovision Song Contest, eller andre store sports- og kulturarrangementer.

I en uttalelse sier EBUs generaldirektør Ingrid Deltenre: «Det er beklagelig at vi ser oss nødt til å gå til dette skrittet. Vi er skuffet over at vi ikke har mottatt noe svar fra den rumenske regjeringen på alle våre forsøk på å løse denne saken.»

Bare ti dager før prøvene starter i Stockholm blir dermed deltakerantallet i årets Eurovision redusert fra 43 til 42 land.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien