Aserbajdsjan: «Miracle» kunne blitt Sveriges bidrag

Aserbajdsjan er kjent for sine svenskskrevne eurovision-låter – siden landets debut i 2008 har det suksessfulle eurovision-landet mer eller mindre brukt  Svenske låtskrivere hvert år siden 2009. 2016 er intet unntak – «Miracle» er skrevet av Amir Aly, Jakob Erixson og Henrik Wikström, og ingen av disse trenger å reise særlig langt for å komme seg til Globen den 14. mai. Men den populære sangen har mer til felles med vertslandet enn det – den kunne nemlig ha blitt Sveriges eget bidrag…

«Miracle» var nemlig opprinnelig tiltenkt til den svenske artisten Molly Pettersson Hammar. Sangen ble faktisk innsendt til Melodifestivalen, men juryen foretrakk sangen «Hunger» som ble fremført av Molly i den andre delfinalen av Melodifestivalen. For bare få dager siden ble denne sammenhengen avslørt.

Da «Miracle» ikke tok seg videre til Melodifestivalen ble den istedet sendt inn til den aserbajdsjanske kringkasteren, hvor den ble svært godt likt, og dermed ble Samra Rahimli’s bidrag.

20 år gamle Molly Pettersson Hammar deltok i Melodifestivalen både i 2015 og 2016. Selv om hun var svært populær begge årene, tok hun seg aldri til finalen. Derimot tok hun seg til topps i Malta tidligere i år – da Ira Losco bestemte seg for å bytte ut sangen «Cameleon» som hun vant MESC med, var det sangen «Walk On Water», skrevet av blandt annet Molly, som utmerket seg hos det maltesiske teamet. Molly deltar dermed som låtskriver i første semifinale den 10. mai.

samra itv

Samra Rahimli er 21 år gammel, og svært populær i hjemlandet. Hun har deltatt i The Voice i både Tyrkia og Azerbaijan, og fått svært gode plasseringer. 10. mars 2016 ble det offentliggjort at hun skulle representere landet i Stockholm med sangen «Miracle», som ble presentert 4 dager senere.

Aserbajdsjan har fått startnummer 14 i første semfinale den 10. mai. Landet har siden debuten i 2008 rukket å vinne én gang, aldri røket ut i semifinalen eller hatt et dårligere resultat enn 22. plass. Tror du Samra, med en låt opprinnelig ment for Melodifestivalen kan forsvare æren til det suksessfulle landet? Se video og hør sangen her:

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien