Q&A med Stig Karlsen

I slutten av forrige uke fikk vi anledning til å sende inn spørsmål til MGPs prosjektleder Stig Karlsen. I tillegg til spørsmål kom det også inn konstruktiv kritikk, og her kan du lese hva Stig har svart:

Hei dere!
Først og fremst takk for all entusiasme dere sprer rundt dere i forhold til MGP og ESC. Verdens største musikkfest hadde ikke hatt den posisjon den har i dag, uten fans som dere. Dere er lojale, positive forkjempere for konseptet, men også de største kritikerne. Sånn er det når man virkelig bryr seg om noe, da mener man gjerne sterkt om både det ene og det andre. Det er naturlig og bra. For oss i MGP-redaksjonen er det verdifullt med konstruktive tilbakemeldinger vi kan ta med oss tilbake til vår kontinuerlige evaulering.

Jeg har hatt gleden av å produsere TV og musikkprogrammer i mange år, men det er første gang jeg sitter i førersetet for Melodi Grand Prix. Det har vært en glede å få jobbe med så mange dyktige kolleger som på hvert sitt felt har vært viktige for årets MGP-suksess. Det har også vært hyggelig å bli litt kjent med den store fanbasen som følger «Eurovision-sirkuset».

Dere har sendt inn noen spørsmål jeg med glede svarer på.


Evy:
Jeg lurer på om alle er friske og raske, og om at de nå brenner etter å komme i gang

Det ble litt fokus på at Agnete forsvant litt idet hun gikk ned trappa. Om de har fått med seg det, evt endre litt på dette.

Stig:
Alle er heltente og klare, og fokuserer nå på ukene i Stockholm.

Vi er veldig stolt av Agnete og nummeret vi satt i sammen i Spektrum, men vi var ikke helt fornøyd med boksen og trappeløpet ned til scenen. Det ble gjort noen grep i bilderegien for å visuelt komme best mulig ut av det. Når man jobber med et så stort prosjekt, og så mange elementer, så kan det skje at noe ikke blir helt som tenkt. Når det er sagt, så ble helheten av Agnetes nummer heftig og mektig, og med Icebreaker tok hun seieren hjem.


tomrodell:
Jeg synes det er ganske unormalt og tragisk at NRK verken oppdaterer MGP-siden sin på Facebook, om nyheter innen ESC. Flere fans legger igjen spørsmål på siden, som blir ubesvart.

Det er helt tyst fra teamet rundt Agnete, og fra NRK. Hvorfor ?
Om dette er ny policy om PR før en ESC-finale, så slår den helt feil.

Og videoen? Hva skjer med den ? Helt tyst der også.

Hvorfor så dårlig oppfølging fra NRK om vinnerbidraget?

Stig:
Det vil være noe mindre aktivitet på websiden og i sosiale medier i periodene mellom MGP og ESC. Vi har valgt å bemanne sterkest når interessen er størst. Derfor vil det være hyppigere aktivitet rundt finalene. Vi ønsker likevel å holde dere oppdatert når det skjer spennende ting underveis. Har man ikke fått svar på spørsmål, så er det bare å beklage. Det kan ta noe tid før vi rekker å svare, men jeg skal se nærmere på svarresponsen vår. Her kan vi helt sikkert bli bedre.

Det har dessverre vært spesielt stille rundt årets artist. Det på grunn av sykdom og et valg om å holde ro, og i all hovedsak fokusere på tiden i Stockholm.

Videoen er som kjent ute nå. Håper dere liker den.


TKC:
Har det skjedd noen gang at en artist har vært forhindret fra å representere et land tidligere?

Stig:
Her er jeg blank. Med så mye kunnskap som det er i ESC Norge, er jeg sikker på at noen kan gi svar på akkurat det.

escNorge: Det skjedde faktisk med Belgia i 1971. Landet skulle representeres av Nicole & Hugo med sangen «Goeiemorgen, morgen», i ESC-finalen i Dublin. Like før finalen ble Nicole syk og var ikke i stand til å reise, så BRT (Belgische Radio- en Televisieomroep), forgjengeren til VRT, kalte inn Jacques Raymond og Lily Castel til å fremføre det belgiske bidraget i Eurovision.


Harlekin:
Skal Agnete gjøre noen opptredener i Stockholm foruten opptredenen på scenen?
Vil det være flere folk synlig på scena enn under opptredenen i Spektrum?
Er det gjort endringer i selve låta?

Stig:
Det er for øyeblikket ingen planer om andre opptredener for Agnete i Stockholm enn de hun gjør i Globen, men dette er noe vi ser nærmere på nå. Agnete vil være tilstede under Nordic Night, og vil naturligvis gå den røde løperen under åpningssermonien 8. mai.

Agnete og en danser vil være på scenen i Globen. Fire korister vil være bak scenen som i fjor.

Det er ikke gjort noen endringer med låta. Den er identisk med vinnerversjonen fra Spektrum.


Snoopy:
Er Agnete frisk? Når kommer videoen?

Stig:
Agnete er ladet og klar.
Videoen er ute nå. Håper du liker den.


Musikkelskerinnen:
Hvor store forandringer har blitt gjort med tanke på sceneshow/antrekk?

Stig:
Vi gjør noen utbedringer, men tematikken og stemningen i nummeret er den samme.


Toppboy:
Jeg lurer på:
Hvor mye får Norges delegasjon selv styre hvordan sceneshowet biir og hvor mye styres det av SVT/produksjonen i Stockholm? Da tenker jeg på alt fra backdrop til «props» osv.

Er det lagt noen konkrete planer for programmet i Stockholm, utover det vanlige med prøver osv? I fjor sang f.eks Mørland og Debrah i statsoperaen.

Stig:
SVT er ansvarlig produsent, men utviklingen av nummeret til Agnete skjer i samarbeid med NRK og artist. Vi har hyppig dialog, og forbedringer og justeringer fortsetter helt frem til semifinalen 12. mai.


Jordgeita:
Hei, har noen spørsmål til dere:
Kommer Icebreaker ut på singel og i så fall når?

Synes selv der har vært litt «stille» rundt Agnete, greit at hun har vært syk, men hva har dere i grunn gjort, for å få promotert låta i Europa. Synes da ville vært dumt om Norge ville «miste» en god plassering, fordi låten har vært for lite spilt eller promotert rundt omkring.

Kan dere garantere at Agnete vil frisk nok til uka i mai?

Sånn generelt, bruker NRK eller folkene rundt MGP å gjøre noe spesielt for fansen sånn rundt Eurosong tider? (Der som finalene avholdes)

Vil gjengen fra P3-morgen lage «samsending» med NRK i år også? (På finalekvelden)

Stig:
Låta er sluppet digitalt og er også å få på ESC sin samle-CD for 2016. Det trykkes i tillegg et begrenset opplag med fysiske singler til promo.

Etter uheldige omstendigheter med sykdom og avlysninger av promo-oppdrag i Europa, har managementet valgt å i all hovedsak fokusere på dagene i Stockholm. Det tenker jeg er en god prioritering. Dagene opp mot finalene, og de tre minuttene som leveres på scenen i Globen blir uansett det aller viktigste.

Agnete er klar!

NRK arrangerer Nordic Night i fellesskap med de øvrige nordiske landene. Det gjør vi også i år. Her har vi et begrenset antall plasser til den norske fansen. Nå er det første gang jeg er involvert, men hvem vet. Kanskje kommer det noen nye ideer for 2017?

P3-gjengen med Silje Nordnes lager Eurovision-program også i år!


eldom7:
Wow dette er dritkult
Har dere bestemt dere for et sceneshow, eller skal dere prøve ut noen forskjellige på prøvene?
Sceneshowet dere planlegger, har det litt sånn «frozen-tema» og Agnete er litt sånn isprinsesse? (Jeg har vel lov å håpe )
Hvem ser du/dere på som deres største motstander? Altså ikke hvem du/dere tror vinner, men hvem du/dere tror dere vil kjempe om de samme stemmene med.
Hvis ikke Agnete hadde vært med i årets MGP, hvem av de andre artistene skulle du da ønske hadde vunnet?
Blir det delfinaler i MGP 2017?

Stig:
Vi driver fortsatt å jobber med SVT i forhold til sceneshowet. I utgangspunktet skal det meste være på plass når vi går løs på første prøve 5. mai, men noen justeringer etter første sceneprøve blir det helt sikkert.

Hmm… Vi får se…

Jeg har veldig tro på at mange av poengene går til Frankrike og Spania. De er også personlige favoritter sammen med Italia og Bulgaria. Så får vi se om hypen rundt Russland gjenspeiler seg i de faktiske stemmetallene. Jeg tror samtlige nasjoner skal se opp for Norge og Agnete. Stjerna fra Nesseby kan bli farlig når det gjelder!

Det fine med Melodi Grand Prix er at jeg slipper å rangere artistene. Det er det dere som gjør med deres SMS-stemmer. Jeg er superglad for at Agnete representerer Norge i Stockholm. Hun er en solid og dyktig artist, som både utstråler varme, samtidig som hun har en særegen råhet og attitude. Hun er en dyktig vokalist, og er selv en av komponistene bak låta Icebreaker.

Det blir ikke delfinaler i 2017.


KristinaNO:
Først et ikke – spørsmål, men en kommentar/anmodning:

Når det først er publisert at vår artist er syk, så hadde det vært veldig fint å få oppdatering på hvordan det går med henne så vi slipper å føle oss som masete 6 åringer man har lovet å ta til lekebutikken så snart mamma er frisk. Det er oss norske ESC fans folk ute i Europa spør, og det føles kjipt og oppfattes merkelig at man ikke kan svare. Har man sagt A så må man også si B, ellers skaper det bare uro. Den nasjonale ESC fansen er alle bidrags fremste, største og viktigste spydspiss i promotering, og når ut bredere og mer inngripende både blandt ESC fans og for vanlige folk i sosiale medier enn et vanlig PR team kan drømme om, så det er avgjørende at vi vet hva som skjer når det alt er publisert problemer i den norske delegasjonen. Alt annet skaper tvil, og trekker ned bidragets anseelse utad.

Spørsmål: Skal Norge arrangere deltakerfest under Eurouka, og hvis ikke (regner ikke med det) skal Agnete opptre på noen av de som arrangeres?

Stig:
Norge arrangerer Nordic Nights med de øvrige nordiske landene. Hvordan det blir med andre opptredener enn de som skjer på scenen i Globen får vi komme tilbake til.


KnutO:
Har dere noen følelse av hvordan «Icebreaker» er blitt mottatt ute i Europa?
Vil ellers ønske dere, og Agnete i særdeleshet all mulig lykke til!

Stig:
Både Agnete og NRK får mange henvendelser fra fans og media i hele Europa, og stemningen rundt det norske bidraget virker å være god. Mange har bitt seg merke i temposkiftet i Icebreaker. Det er en modig låt, og det blir spennende å se hvordan Europa tar den i mot 12. mai.


Siw:
Hei – og takk for at du tar deg tid til å svare på spørsmål fra oss her på ESC-Norge.

Har dere vurdert å projisere is på scenegulvet som synes å sprekke opp idet refrenget starter – for å understreke taktskiftet og illustrere «seigheten» til en Ice-breaker? Tror dette ville løftet bidraget og gjort taktskiftet mer spektakulært.

Videre er jeg nysgjerrig på hvilket norsk MGP-bidrag gjennom tidene som er delegasjonslederens favoritt? Og hvilket ESC-bidrag som er favoritt?

Hilsen Siw

Stig:
Ingen dum tanke. Knusing av is var det første vi begynte å snakke om under forberedelsene av Icebreaker til MGP. Hvordan det blir i Stockholm vil tiden vise.

Favoritter… ESC og MGP?… Å det er så mange… Volare er en stor låt, det samme er Voi Voi. Gina G, Ooh Aa… Just a Little Bit er en sexy sak. Wig Wam, In My Dreams ligger et rockehjerte nært. Eller så må man jo bare nevne Fairytail, Euphoria, Rise Like a Phoenix…


Diskus:
Hei!

Jeg får sitere «forrige taler» – flott dere tar dere tid og energi til å besvare spørsmål fra ivrige fans Siden dette mest handler om årets låt, velger jeg å kutte ting ned.

Vil det bli tatt instrumenter i bruk på scenen under fremføringen?

Som musikkfan er jeg mer opptatt av det rent musikalske, enn det visuelle. Samtidig innser jeg at det visuelle også har en viss innflytelse på hvordan låten fremstår for seerne. Jeg er imponert over nakenheten og ærligheten i teksten. Tenker man retning et enkelt sceneshow, der denne kommer med frem.

Som Edlom7, jeg lurer også på mulighetene for om hvorvidt delfinalene kommer tilbake i overskuelig fremtid? Tror mange stiller seg det spørsmålet,
Da delfinalene ble innført i 2006, var det på mange måter nøkkelen til den enorme suksessen med det nye MGP. Flere hits, mer dramaturgi og mediadekning. Flere annekjente og kjente låtskrivere / artister. På den måten signaliserte NRK tydelig at de tok MGP på alvor. Jeg er ingen medieviter, men tror delfinalene gjorde mye for interessen.

Det er mulig det kan virke som det er litt «Babelsk forvirring» blant en del av oss I såfall vil jeg gjerne understreke at mange av oss står bak det norske bidraget, og vi heier selvsagt på Norge som gode nordmenn. For egen regning kan jeg legge til jeg synes dette er en spennende, ektefølt og særdeles god låt. Liker temposkiftet og teksten spesielt godt. Vi ønsker alle det beste resultatmessig. Men enda viktigere er det kanskje å ha en låt vi kan være stolte av? Det er ialle fall jeg av både bidraget, og Agnete som artist!

Takk for oppmerksomheten! Og lykke til.

Stig:
Ingen instrumenter på scenen. Agnete, danser og fire korrister bak «sceneteppe».

Noen ganger kan en god låt drukne i effekter, og noen ganger forsterker man en låt ved smakfull bruk av effekter. Vi får finne den rette balansen som kler akkurat dette nummeret.

Ingen delfinaler i 2017. Hvem vet hva som skjer i fremtiden? Akkurat nå gleder vi oss over de beste seertallene for MGP på mange år.


Tommy:
Hvem utgjør den norske delegasjonen i Stockholm?

Stig:
Deligasjonen består av en fin gjeng fra managementet til Agnete, medlemmer av MGP-redaksjonen, pressemedarbeidere, danser, korrister og låtskriverteamet bak Icebreaker. Vi alle gleder oss til å bidra med å løfte Agnete opp og frem til seier i Stockholm.


Mandy:
Så hyggelig at du tar deg tid til å svare på spørsmål!
Jeg lurer på om du kan si noe om hvordan du syns jobben som prosjektleder har vært hittil?

Stig:
Det er både fantastisk og litt surrealistisk å få muligheten til å være prosjektleder for MGP. Som liten gutt lagde jeg MGP-scener i lego, og var min egen lille GP-arrangør på gutterommet. Noe har skjedd siden den gangen. Jeg tar ikke lett på oppgaven, og gleder meg til å gå løs på et nytt år med verdifull erfaring fra perioden som har vært. Vi i MGP-redaksjonen er superfornøyd med årets norske finale, leveransen av hele åtte «tilleggsprogram» og fantastiske seertall. Vi gleder oss over felleskapet med den norske Eurovision-fansen, og nå er vi ladet og klare for Stockholm og Europa.


Tusen takk til Stig Karlsen som tok seg tid til å svare på spørsmålene! Vi ønsker lykke til i Stockholm og videre i jobben som prosjektleder for MGP.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien