Dagens Bidrag – Østerrike

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artistene, hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets serie går i alfabetisk rekkefølge, og dagens land er Østerrike.

Hovedstad: Wien
Antal indbyggere: 8.356.700
Landets Kringskaster: ORF
Debuterte i ESC: 1957
Bedste plassering: 1. plass i 1966 + 2014
Dårligste plassering: 27. plass i Semifinalen i 2007

Vi er lige ved og nesten i mål, årets andre sidste Dagens Bidrag er Østerrike, som i år representeres av Zoë. Årets bidrag er med den franske titel: ”Loin d’ici”, og er skrevet av Zoë selv, sammen med hennes far; Christof Straub.

Årets utgave av ”Wer singt für Österreich?”, gikk tradisjonen tro av stablen fra Wien igen i år. 10 bidrag var valgt ut, og var i åpen konkurranse om å vinne. En ekspertjury skulle gjennom kvelden vurdere og kommentere på bidragene, og til ligeledes skulle de avgi stemmer dækkende den ene halvdel av kveldens avgjørelse. Derefter var det tid for seernes stemmer til å komme ind. Seerne Elly V og Bella Wagner en del av top 3, derutover valgte de Zoë, som trods en delt 4 plass, fikk taget den sidste plass i toppen.

Bella Wagner endte samlet op med en 3. plass, og fikk derfor ikke muligheten for å fremføre låten på ny. De 2 Gull-Finalister fremførte atter deres bidrag, og ekspertjuryen kom med deres råd og besyv til bidragene. Herefter var det rent seerne som skulle bestemme vinneren, og efter en skuffende 3. plass i fjor, en plasering som blev avgjort med mindst mulig margin, så lykkedes det i år Zoë, at stryke helt til tops i Østerrikes finale.

ZOE

19-årige Zoë Straub, eller bare Zoë, representerer således Alpelandet i Stockholm. Hun er utover sangerinde også: komponist, tekstforfatter og skuespiller. Zoë er føtt i Wien, og fikk første gang sin musikalske debut gjennom hennes forældres musikalske projekt: Papermoon. Dengang var hun blot 6 år gammel. Utover at hun slår sit musikalske navn fast i Østerrike, har hun også forsøgt sig i tv-serien ”Vorstadtweiber”, som ORF har sendt.

Nu er Østerrike klar til kamp, og skal man tro bookmakerne, er de med i kampen i det øverste lag ved konkurransen. Østerrike stiller i den 1. Semifinale, hvor de går på scenen som land nr. 12, klemt inde mellem Kyprus og Estland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien