Sterk vokal prestasjon fra Agnete i første sceneprøve

Foto: escnorge.no

Så er spenningen utløst og isen brutt. Nå vet vi mer om hvordan Agnete skal presentere Icebreaker under andre semifinale om en uke. Mye ligner på slik det var i MGP, men noe er annerledes. Danseren er ikke lenger i dusjkabinettet sitt, men har sluppet ut. Reaksjoner tyder på at dette var en helt grei gjennomkjøring, og at Agnete synger bedre enn noen gang. Men er det nok til å skille seg ut?

Klokka 13.00 i dag var Agnete på plass for sin «in ear» prøve. Dette er kanskje den viktigste delen av prøvene. Her justeres monitorene i Agnetes ører, slik at hun hører musikken og koristene best mulig. Svikter dette er det nesten umulig å synge rent. Det blir som en musikalsk variant av å «sette hale på grisen» med bind for øynene. Ingenting tyder på at Agnete hadde slike problemer. Hun har selv sagt hun hadde litt trøbbel med de lave tonene første gang hun framførte låta i MGP, men i dag var ikke dette noe problem.

norgeprøve1

Nummeret starter med noen blafrende lys, mens det stort sett i hele låta er en dyp blå bakgrunn, i blandet hvit laser.  Agnete har samme kjole som under MGP, en hvit, todelt kjole. En kjole som skapte litt latter da hun måtte justere litt i «trusesonen» før prøven var skikkelig i gang. 

Det sies at Agnete virket komfortabel på scenen, noe som var et spenningsmoment siden hun har vært åpen på at hun har slitt mentalt før konkurransen. Derfor er hun nå skjermet fra alt som kan tappe henne for energi, og vil yte maks på scenen. 

Escnation beskriver hvordan Agnete starter nummeret oppe på en iskrystall, før hun forlater danseren der og beveger seg ned. De mener endringene har gjort låta med «classy». Escxtra mener lyset er imponerende.

norgeprøve2

Wivibloggs mener at endringen i showet har gjort låta tydeligere, og at den blå bakgrunnen ikke er blå, men is. De peker også på at hennes vokal var solid ved alle gjennomkjøringene. De savner litt mer bevegelse riktignok, både hos Agnete og ellers. De er sikre på finaleplass på Norge i år.

Den tyske bloggen EscGermany at Agnete gjorde en god jobb rent vokalt, men kanskje virket noe inadvent på scenen. De skriver også at den blå bakgrunnnen fungerte fint, men mener at Agnete kanskje virket noe inadvendt og manglet gnist. De peker på en mulig årsak til dette er at Agnete har vært åpen på at hun har slitt mentalt før konkurransen

Presidenten i den norske Grand Prix-klubben Morten Thomassen er av en litt annen oppfatningog mener Agnete ser veldig komfortabel ut på scenen og synger bedre enn noen gang. Han skriver av særlig tredje gjennomkjøring var overbevisende da prøvde med alle effekter. Røykteppe på scenen og røyksøyler. 

norgeprøve3

Irske All Kinds of Everything mener juryene kommer til å sette Norges låt høyt. De skriver at prøvene ikke var dårlige på noen som helst måte, men at de kunne ønske seg litt mer ommppff som de kaller det. Det kan kanksje oversettes med «trøkk»?  De mener nummeret gir assosiasjoner til Frozen, da særlig den sprukne isen på gulvet.

Nesten alle peker også på at danseren var litt «ustø» oppe på sin «boks» i starten, men som de skriver. Dette er hva prøver er til for. 

Alt i alt ser dette ut til å være en grei gjennomkjøring. Norge har i tidligere år gjort noen endringer fra første til andre prøve. Prosjektleder Stig Karlsen sa til escNorge forrige uke at han ville holde den muligheten åpen også i år.  

Foto: Andres Putting (ebu)

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien