Våre første dager i vertsbyen

Selv om vi ankom Stockholm onsdag formiddag var det dessverre ikke mye vi fikk med oss av prøver den dagen. Men i går var vi på plass i pressesenteret under alle prøvene og etter prøveslutt tok vi en tur til Euro Club og Euro Village. Her kan du se bilder og noen inntrykk fra våre første dager i vertsbyen Stockholm.

Vi reiste fra Oslo S klokken 6 i onsdag morgen og ankom den svenske hovedstaden på formiddagen. Med oss på reisen har vi tatt med en liten maskot som vi har døpt Løvland.

l0vland

Maskoten Løvland er klar for flere prøver!

Etter ankomst dro vi rett bort til Globen for å hente våre akkrediteringer. Når det var på plass gikk vi inn i pressesenteret for å se oss litt rundt. Mens vi tok imot litt informasjon rullet Israel over skjermene. Det var ikke mye vi behøvde å se, eller mange tonene vi trengte å høre for å forstå at Hovi kan gjøre det riktig bra i år. Det lover i hvert fall godt med tanke på kvalifisering til finalen.
Vi måtte dessverre dra fra pressesenteret ganske raskt for å sjekke inn i leiligheten vi har leid via airbnb. (Dette er tredje året vi leier via denne siden og det kan virkelig anbefales, da dette er mye rimeligere enn å sjekke inn på hotell!)

Etter innsjekk dro vi tilbake til pressesenteret der vi overvar Makedonias første prøve. Selv om jeg liker Kaliopi godt blir dessverre låta hennes litt for gammeldags for min smak og jeg klarer ikke la være å nynne DDEs «Vinsjan på kaia» i det «Dona» starter.
Vi fikk også med oss prøvene til Litauen og Australia før dagen var over. Litauen ga meg fint lite, men Dami Im presterte på høyt nivå! Hun kommer nok garantert til å bringe Austraila inn i sin andre Eurovision finale med dette nummeret.

Etter prøvene dro vi til leiligheten for å få noen timer med søvn før det bar avsted til torsdagens prøver. Du kan lese våre vurderinger av gårsdagens prøver her: https://escnorge.net/esc2016/liveblogg-dag-4-fra-globen
Vi var innom Bulgarias meet & greet hvor vi fikk høre Poli fortelle litt om sin opptreden, sitt kostyme, koristene og teamet rundt henne. Hun er veldig sjarmerende og ønsker ikke å glemme noen. Da vi stilte oss i kø for å ta bilder ønsket manageren hennes at hun skulle få fortgang i tingene. Poli svarte at han pent fikk vente et minutt «Everyone needs to be pleased» svarte hun, og skyndte seg gjennom selfie etter selfie.

poli

Det var ikke mye som klarte å blåse oss overende under dagens prøver, men Ukraina, som tidligere har ligget ganske dårlig an hos undertegnede, løftet seg betraktelig både vokalt og med den vakre scenen. Gåsehuden satt i lenge etter Jamala var ferdig med å synge. Denne kan bli mye farligere enn først antatt!

Norge og vår kjære Agnete med «Icebreaker» fikk en blandet mottagelse blant de andre i pressesenteret, men de fleste sier hun vil kvalifisere seg til finalen uten problemer. Hvordan det går i finalen er det foreløpig ingen som klarer å tippe, men flere tror at juryene vil like låta og fremføringen hennes og at den derfor ikke skal avskrives på noen som helst måte. På grunn av helsen har Agnete valgt å unngå møter med pressen hittil, men vår blide og entusiastiske delegasjonsleder Stig Karlsen møtte opp og snakket stolt om vår norske representant.

Jeg rakk å prate litt med ham og spurte blant annet om de er fornøyd med showet og om det blir noen endringer frem mot semifinalen. Han presiserer at det er en uke til showet skal være ferdig og de vil bruke denne uken på å skape en større wow-effekt i fremføringen. Dette trenger ikke nødvendigvis å skje ved hjelp av effekter, men fokuset vil være på lys, bilder og kameraføringer samt det å få frem kontrastene i låta. Det er mange som bruker en rekke effekter i sine show og det kan være positivt å skille seg ut.

En av wow-effektene som har blitt etterlyst flest ganger er at denne iskrystallen i scenegulvet skal knuse, forteller jeg. Da understreker han at det de har nå er et godt utgangspunkt som de skal jobbe videre med i uka frem mot semifinalen neste torsdag, så får vi se hvordan det endelige resultatet blir når alle justeringer er gjort.

Videre snakker han varmt om den norske representanten. Han omtaler henne som et forbilde for alle som blant annet sliter med det samme som hun gjør. «Agnete skal stå på en scene, det er der hun hører hjemme og det er dette hun vil gjøre. Hun styrer dette showet og vi i delegasjonen legger til rette for at hun skal ha det bra». Og han presiserer: «Hun har det bra og koser seg».

Han forteller de tar en dag av gangen og jeg tolker det som at det ikke er helt utelukket å møte pressen under oppholdet. Videre forteller han at hun ikke blir å se på den nordiske festen på Euro Club fredag kveld.
Leserne som fulgte oss på chatten ønsket å høre hva som ville skje i forbindelse med streiken som kan ramme NRK neste uke. Stig erkjenner at en slik streik absolutt ikke er uproblematisk for delegasjonen, men det handler visst nok ikke om at skjermene går i sort.

Sendingen vil foregå som vanlig, men det kan være enkelte i den norske delegasjonen som blir nødt til å reise hjem til Norge dersom det rammer nettopp dem.
Før han må gå videre sier han at det var et utrolig flott initiativ at fansen sendte blomster til Agnete. Disse ble sendt til rommet hennes med en hilsen fra alle som hadde bidratt.

stig karlsen2

Den norske delegasjonen hadde hatt en veldig fin tur på bussen til Stockholm på onsdag, de hadde hørt gjennom alle bidragene og Stig avslører sin topp 5, etter Norge:
Frankrike, Aserbajdsjan, Spania, Italia og Bulgaria.

Etter alle dagens prøver var ferdig dro jeg og Tommy (aka. Team Stockholm) en tur til Euro Club. Lokalene ligger like ved vannkanten, Skeppsbron, rett utenfor slottet, og på en solrik dag som denne var det nydelig å ha muligheten til å velge om man ville være ute eller inne i «teltet» som kun er satt opp for anledningen.

euroclubVi ankom midt i en meet & greet med sveitsiske Rykka og etterpå fikk man anledning til å få med seg en signert singel og en selfie dersom man ønsket det.
En time senere kom også Greta Salóme innom og dette ble en herlig seanse med god stemning og mye latter. Greta fremstår som blid, åpen og proff til fingerspissene. Igjen muligheter for promomateriale i form av t-skjorter og signerte kort.

greta

Etter visitten i Euro Club tok vi turen over gaten til Kungsträdgården der festplassen eller Eurovision Village skal være. Ved første øyekast syns jeg dette ser ut som et passe stort og koselig område hvor fansen snart kan samles for konserter eller hvis de ønsker å se live-sendingene på storskjermer sammen med tusenvis av andre fans. De har satt opp har to storskjermer ved hovedscenen og en mindre skjerm i et halvåpent telt der blant annet ulike svenske artister vil opptre utover uken, men det er på Hovedscenen det meste vil skje. Midt i Village har de satt opp en city skyliner som er hele 81 meter høy. Tør du å ta turen opp i denne får du en 360 graders utsikt over hele Stockholm.

village

Det meste ligger til rette for at ESC-eventyret forsetter å samle folk – både artister, fans, presse og alle andre som er i Stockholm den neste uken.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien