Oppsummering av lørdagens prøver

Lørdag har vært en lang og innholdsrik dag i Globen – med førsteprøver fra Tyskland, Italia og Storbritannia i tillegg til andreprøver fra alle deltakerne i semifinale 2. Mange land har forbedret seg kraftig og nå tilspisser det seg virkelig i Stockholm. Det blir vanskelig å tippe finalistene i år.

 

Først ut i dag var Tyskland, Italia og Storbritannia med sine første prøver. Salen var lukket under disse prøvene, men reporterne på stedet fikk se resultatet på skjerm i pressesenteret.

 

TYSKLAND

Fremføringen ser ut til å være veldig lik som i den tyske nasjonale finalen. Kostymet er også ganske likt. Noen dårlige kameravinkler var det visstnok, men det ordnes opp i etterhvert. Jamie-Lee selv sang fint og smilte fornøyd til kameraene.

 

 

ITALIA

Francesca leverer oss en annerledes «backdrop» enn mange andre land, med friske farger og mange i salen synes dette så veldig flott og profesjonelt ut allerede. Se opp for Italia, de kan gjøre det mye bedre enn mange tror er konsensusen.

 

STORBRITANNIA

Joe & Jake fremfører låten ganske likt som i musikkvideoen deres og synger kompetent. Allikevel ser reaksjonene ut til å være at de ikke gjør noe galt, men de og låten er for anonym til å skille seg ut i det store selskap.

 

 Så til andreprøvene for semifinale der vi låner videoer fra siden EurovisionIreland.

LATVIA

Justs leverte en solid prøve i dag og viser at det er ingenting å bekymre seg for. Dette ser helproft ut og stemmen hans holder godt i dette selskapet. Låten skiller seg litt ut fra resten av feltet og denne anses å være en ganske sikker finalekandidat.

 

 

POLEN

Michal fra Polen har en fantastisk stemme og den kommer til sin fulle rett i denne powerballaden. Aller er enige om at han gjør det beste ut av denne låten – men vil låten være litt for «standard Eurovision» til å fange nok seere? Stiller opp mot flere andre gode ballader i denne semifinalen.

 

 

SVEITS

Av mange sett på som en lite sannsynlig finalekandidat, men Rykka gjør sitt beste på scenen og det har forbedret seg kraftig fra den nasjonale finalen. Vokalen er bedre og hun smiler mer. Hun har også endret det krøllede håret som fikk noe kritikk under de første prøvene.

 

ISRAEL

Hovi gjør det meste ut av denne pop-balladen og synger med hele sitt hjerte. På TV-skjermen sies det at det virkelig kommer frem hvor mye dette betyr for han og han synger helt fantastisk (bortsett fra at han bomma på en tone i siste gjennomkjøring). Blir nok finaleplass på Israel i år. Se opp for gullregn i semifinalen!

 

 

HVITERUSSLAND

Sist gang Hviterussland sendte en litt seig pop/rock-låt i Eurovision (2009) gikk det ikke så bra og mange frykter det samme skjer denne gangen. Sceneshowet er hvertfall unikt, med nakenhet, ulver og andre digitale effekter. Pressesenteret er dog ikke helt sikre på om han blir i semifinalen, vokalen er god nok og låten småfengende.

 

 

SERBIA

En av årets mest kraftfulle og uttrykksfulle stemmer kommer fra serbiske Sanja. De spiller flott på temaet i låten i fremførelsen og Sanja har forbedret seg kraftig ift. ansiktsmimikk og bevegelser fra musikkvideoen som mange synes var «over-the-top». Mange sier Serbia kan komme seg helt til topp 5, for dette er bunnsolid.

 

 

IRLAND

Irland prøvde noe annet i år, med intern utvelgelse av en kjent person. Dessverre for Irland så bleker vokalen til Nicky seg veldig i forhold til artistene rundt han og selv om låten er en lett, lekende poplåt, mener de fleste i pressesenteret at dette ikke holder til finale. Synd for Irland, men kanskje kan Westlife-fansen mobilisere Nicky til en finaleplass allikevel.

 

 

MAKEDONIA

Kaliopi fremfører som vanlig låten sin med flott vokal og stor innlevelse. Problemet her blir vel å nå frem med en så rolig låt på sitt eget språk, men er det noen som kan klare det, så er det Kaliopi. Solid gjennomkjøring for henne i dag.

 

LITAUEN

Litauens prøver tok sin tid i dag og Donny skiftet antrekk i hver prøve. Tydelig at det er fortsatt noe som ikke er som de ønsker i den litauiske leiren. Sett bort fra det er Donny energisk som alltid og låten er en fengende poplåt, som kanskje kan bli litt for «normal» til å skille seg ut. Finaleplass bør uansett være innenfor rekkevidde.

 

 

AUSTRALIA

Dami Im har en praktfull stemme og er kledd i en fantastisk kjole så dette blir nok fine TV-bilder. Hun har allikevel litt problemer med å komme seg ned fra podiumet sitt og kanskje blir det hele litt stillestående? Allikevel tror vel de fleste dette gjør det veldig bra i semifinale 2.

 

SLOVENIA

Spørs om ManuElla og Slovenia er så fornøyd med at omtrent alle andre bidrag sees i blått og rødt i år, da det er litt «hennes» greie i år. Country-popen til Slovenia er frisk og fremføres uten store feil. Allikevel tror mange den blir for anonym til å hevde seg.

 

BULGARIA

En av årets fanfavoritter sunget av Poli Genova bringer kontrovers med sitt noe spesielle klesvalg, som kan sies å være en blanding av svar lær og hudfarget stoff i alle retninger akkompagnert av hvite stoffpiler på armer og bein. Vokalt er dette bra og scenebildet skiller seg ut. Noe av kritikken retter seg også mot at koristene bør komme tidligere ut for å få opp den partystemningen låta har, tidligere.

 

 

DANMARK

Etter en skuffende førsteprøve fra Danmark der både vokal og sceneshow var på halv tolv gikk dagens prøve mye, mye bedre og de er nå igjen med i kampen om finaleplass. Så er spørsmålet om dette blir for «glatt» for det europeiske publikum.

 

UKRAINA

Låten som virkelig har fått favorittstempel denne uken er 1944. Jamala synger med stor overbevisning og vokal. Selv om det ser noe stillestående ut i videoen under, ser det visstnok fantastisk ut på skjermen der ukrainerne har fått til alt rett.

 

 

NORGE

Så var det Norge sin tur! Agnete gjorde virkelige alle kritikere og tvilere til skamme i dagens prøver. Vokalen var «spot-on», men så er spørsmålet – blir sceneshowet for statisk? Det har dog ikke stoppet Norge før ved å fokusere mest på artisten og låten med flittig bruk av lys. Tvi-tvi Agnete!

 

 

GEORGIA

Årets særeste bidrag mener mange Midnight Gold er og de spiller virkelig på låtens styrker i fremføringen, selv om de har roet det noe ned siden første prøve. Låten avslutter med et voldsomt lysshow der epileptikere bør få en advarsel på forhånd.De fleste tror Georgia strander i semifinalen i år.

 

 ALBANIA

Eneda er en fjellstø artist og det har aldri vært noen tvil om at hun kom til å fremføre bidraget sitt på best mulig måte. Låten tippes av mange til å være for kjedelig til å komme til finale, da de mistet kraften i låta de de gikk fra albansk til engelsk versjon.

 

BELGIA

Årets humørbombe serveres av Laura og Belgia. Her er fart og moro i massevis og det vises at belgierne har øvd mye på nummeret sitt. Et av få dansenummer i år. Belgia tippes å nå finalen med dette bidrag fordi det skiller seg positivt ut og er en flott avslutning på en fin semifinale.

 

Det var dagens prøver! I morgen skal de 5 store og Sverige øve for andre gang!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien