Liveblogg: De fem store og Sveriges andre prøve

Da er jeg på plass igjen! Denne gang for å dekke prøvene til de fem store landene og Sverige. Så følg med. 

Sverige, Frankrike, Spania, Tyskland, Italia og Storbritannia har i dag sine andre prøver. 

Først ut er vertslandet Sverige

Frans sin opptreden er lite forandret fra Melodifestivalen. Han står foran et stort skilt som lyser opp litt tekst av og til. Går ut på catwalken i siste del av låten. Jeg finner dette ganske kjedelig, men av alle låtene er det kanskje denne som er mest tiltalende for vanlige folk, først og fremst oss i Norden. 

Frankrike
Mange har avskrevet denne fra å vinne etter at onsdagens prøve ikke var helt bra. Jeg er ikke helt sikker på om det er rett avgjørelse. Effekter som pyro og andre ting mangler, men det er ganske effektiv og flott lyssetting her. Bakgrunnen er måner og stjerner, som på en måte går bakover, litt som bakgrunnen de hadde i 2011. Dette var en god prøve, tror absolutt at Frankrike enda har en sjanse på seier. 

Spania 
Barei bruker lang tid på å komme i gang, det er visst gjort en del forandringer på nummeret. Barei i en slags kjole og disse skoene som betyr mye for henne. Fire bakgrunnsdansere/korister. Her er det lagt inn samme pause som hun har  i musikkvideoen. Barei faller og det hele går i sort, noe som er faktisk veldig effektfullt. Låten svinger godt, men jeg syns ikke dette er så bra vokalt, akkurat som om hun bryter tonene for fort. Litt arbeid med vokalen, så tror jeg dette faktisk ikke blir så altfor verst. 

Da er det pause til 14:00

Tyskland
Jamie Lee er på scenen med sin lille skog. Jeg liker låten veldig godt, og også fremføringen som jeg finner litt mystisk og spennende. Nydelig og sterk vokal, man blir rett og slett imponert. Hvordan dette vil gå i finalen er jeg usikker på. Midt på tabellen kanskje?

Italia
Her er det veldig mye forberedelser som foregår før Francesca kan innta scenen og starte. Francesca med en lys og frisk scene, effektene på skjermen er på plass og vokalen er mye mye sterkere i dag. Det er noe veldig vakkert over dette. Sparkebuksen fra i går er vekk, og hun har i dag på seg en flott sort buksedrakt.  Ingen vinner, men kanskje en topp ti kandidat, syns jeg har skrevet det om alle som har hatt prøver her, hehe.

Storbritannia
Fremføringen er en ren kopi av den de gjør i musikkvideoen, bortsett fra at de synger live her. Helt ok vokal, men jeg føler dette er ganske håpløst. Lite utstråling fra Joe and Jake også. Rundt 20-25 i finalen tenker jeg.

Da er dagens prøver avsluttet. Nå er det ned til byen å gjøre seg klar for dekningen av rød løper. Tusen takk for følget!

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien