Blogg: Disse går videre fra semifinale 1!

Tid for å summere opp – prøvene har vært – bidragene har vært hørt utallige ganger. Hvilke bidrag tror JEG går videre til finalen fra semifinale 1 tirsdag kveld?

 

18 bidrag står på scenen tirsdag kveld og jurysemifinalen er igang mens jeg skriver. Jeg vil basere min liste over de som kvalifiserer seg basert på det jeg har lest fra prøvene i Stockholm, oddsen og med en liten dæsj egne meninger.

Nu kjör vi!

 

1. FINLAND – SANDHJA – SING IT AWAY

Finland sto utenfor finalen i fjor og jeg tror de må gjøre det igjen. Sangen er forsåvidt en fin åpningslåt, men det er mer en sånn «ja nå kom vi litt igang her»-låt enn en «å dette var bra og dette vil jeg stemme på»-låt. Fort glemt, rett ut! Dessverre ingen finale på Finland i år.

2. HELLAS – ARGO – UTOPIAN LAND

Årets verste bidrag spør du meg, rot fra ende til annen og dårlig produsert. Den er langt ned på de fleste lister og det er nesten ikke noe positive ting å lese om prøvene der ute heller. I år skal Hellas stå fortjent utenfor finalen.

3. MOLDOVA – LIDIA ISAC – FALLING STARS

Årets schlageralibi som irriterer få, men begeistrer enda færre. Helt OK gjennomsnittlig låt som kommer til å plukke noen poeng her og der, men sammen med Lidias noe amatørpreg vil Moldova stå utenfor finalen nok en gang.

4. UNGARN – FREDDIE – PIONEER

Fremstår som en mer kraftig og moderne velprodusert låt enn de tre foregående. Fremført av en noget falmende, men sjarmerende kar med en karakteristisk røst tror jeg Ungarn nok en gang klarer å gå til finalen, men neppe med et overbevisende antall poeng.

5. KROATIA – NINA KRALJIC – LIGHTOUSE

Denne er jeg veldig usikker på. Før selve prøvene var jeg overbevist om at Kroatia kom til å seile til finalen, men etter å ha lest reaksjonene og sett noen av prøvene tror jeg den grusomme kjolen hennes vil ta oppmerksomheten fra låt og hun har heller ikke sunget spesielt bra, noe vi trodde hun kom til å fikse.

6. NEDERLAND – DOUWE BOB – SLOW DOWN

Årets country-inspirerte låt skiller seg kraftig ut ved å kjøre en jordnær, meget profesjonell fremføring ut ifra hva jeg har sett. Og Douwe Bob må jeg bare si at har en utsøkt stemme, som er som balsam. Her er aldri en note feil. Dette kommer mange til å like. Finaleplass etter ett år utenfor.

7. ARMENIA – IVETA MUKUCHYAN – LOVEWAVE

En av årets mest «interessante» låter. Denne skiller seg igjen kraftig ut og tjener mye på å komme mellom Nederland og San Marino. Dette er moderne, rått og «in your face» så det holder. Iveta er knallstødig live, så dette går 100 % sikkert til finale.

8. SAN MARINO – SERHAT – I DIDN’T KNOW

Aldri i verden om dette nummeret går videre. Også har de gjort det så seriøst….dette kunne blitt årets latterlige bidrag Nå er det bare…småkleint.

9. RUSSLAND – SERGEY LAZAREV – YOU ARE THE ONLY ONE

Russland går selvfølgelig videre. Sergey er proff til fingerspissene og dette er en låt mange liker og er høyt-høyt på oddsen. 100 % sikker finalist.

10. TSJEKKIA – GABRIELA GUNCIKOVA – I STAND

Semifinalens eneste klassiske ballade kommer til å være en stor kontrast fra Russlands store nummer i forkant. Her er det bare Gabriela og hennes fantastiske stemme som står i fokus. Jurymat. Går videre.

11. KYPROS – MINUS ONE – ALTER EGO

Populær blant fansen – men vil de for mye på scenen. Er de karismatiske nok? Rockebidrag fungerer ofte dårlig i ESC, men får de det virkelig riktig frem på skjermen går de nok videre. Et litt usikkert ja.

12. ØSTERRIKE – ZOË – LOIN D’ICI

Noen av fanfavorittene må jo gå ut og jeg trodde dette var den. Føles ikke noe som noen jeg kjenner ville stemt på….men gjør den det første bra, så tror jeg den gjør det veldig bra, så jeg velger å høre på fansen som er tilstede og mener Zoe kommer til å sjarmere hele Europa. Videre!

13. ESTLAND _- JÜRI POOTSMANN – PLAY

Tror juryen vil redde Estland, pluss at den får litt fra seerne her og der. Hans karakteristiske røst og ganske moderne låt vil skaffe akkurat nok poeng til å gå til finale. Kjemper med Østerrike og Aserbajdsjan om den siste plassen.

14. ASERBAJDSJAN – SAMRA – MIRACLE

Etter hva jeg har hørt fra prøvene og fra skribentene synger ikke Samra bra i det hele tatt og det hele fremstår masete. Med tanke på nivået i denne semifinalen og alt det flotte juryen har å stemme på kommer det lite poeng til skrikende Samra derfra og nok seerpoeng vil hun nok kanskje heller ikke få. Usikker, men jeg setter henne utenfor.

15. MONTENEGRO – HIGHWAY – THE REAL THING

Tror ikke jeg trenger å si så mye her. Dere var på riktig spor Montenegro og dere skal ha for forsøket, men dette blir for bråkete og folk kommer ikke til å få grep på det i det hele tatt. Kanskje noen jurypoeng.

16. ISLAND – GRETA SALOME – HEAR THEM CALLING

Etter Montenegro kommer Greta med sin klokkeklare røst og spesielle sceneshow. Dette skal visstnok sitte perfekt nå og jeg tror Island tar seg lett til finale. Eurovision-vennlig låt, men allikevel føles den ikke oppbrukt eller klisjé. Dette tror jeg vil få poeng fra hele Europa.

17. BOSNIA & HERCEGOVINA – DALAL & DEEN feat. ANA RUCNER and JALA

Det er så mange gode låter i denne semifinalen og Bosnia har færre venner enn vanlig. Med tanke på den dårlige mottagelsen låta har fått og det harde «utseende» på scenen tror jeg de kommer rett utenfor finaleplass i år.

18. MALTA – IRA LOSCO – WALK ON WATER

Bør være glad for trekningen. I tillegg til at Ira er proff til fingerspissene og at låten har et moderne, tidsriktig lydbilde gjør at denne får en god del jurypoeng, og nok seerpoeng til å ta seg trygt til finale.

 

 

Må innrømme at her er jeg veldig usikker!! Kan bare se de tre første og Montenegro som sikre «non-qualifiers» jeg har egentlig ikke noe snøring på hvem som går videre av Aserbajdsjan, Bosnia & Hercegovina, Estland, Østerrike og Kroatia. Vi får se, dette blir kjempespennende!!

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien