Armenia trues med utestengelse

Armenia og Iveta Mukuchyan tok seg videre til finalen under gårsdagens semifinale, men det var på pressekonferansen etter sending den armenske delegasjonen fikk virkelig oppmerksomhet.

Under selve sendingen og reprisen av låtene, veivet nemlig den armenske artisten med flagget til utrbryterrepublikken Nagorno-Karabach: En «stat» som ikke er anerkjent av et eneste land i hele verden. Og også opprinnelsen til Aserbajdsjans og Armenias heller trøblete nabopolitiske forhold.

På pressekonferansen fikk Armenias representanter spørsmål om flaggbruken, og særlig aserbajdsjansk presse var svært lite begeistret og la ikke fingrene mellom hva man mente. SVT/EBU måtte til slutt sette foten bastant, men høflig ned for videre politiske spørsmål.

I dag har Armenias delegasjon blitt innkalt på teppet av arrangøren og ikke bare fått en formell advarsel for hendelsen, men høyst trolig også en reaksjon som vil bli fattet på et senere EBU-møte datert juni.

Ved gjentatte og lignende hendelser, vil Armenia stå i fare for å bli diskvalifisert både fra årets konkurranse og videre deltakelse.

 

 

Del:
Relaterte artikler