Blogg: Juryfinale 2

Siden jeg skal være publikum under Agnetes juryfinale blir det dessverre ikke noe liveblogging fra pressesenteret. Istedenfor er jeg på prøven og skriver fra den.

I forrige semifinale var det ingen forskjell fra prøven, jurysemifinalen og selve semifinalen, så denne oppsummeringen skal absolutt være like gjeldende selv om den skrives fra prøven før. 

Åpningen blir selvsagt annerledes i denne semifinalen, men postkortene blir de samme og det er samme åpningsvideo som vises. Du kan lese min oppsummering om semifinale 1 her (link).

I denne semifinalen er åpningsnummeret en forklaring fra  Måns og Petra om hva Eurovision er gjennom et morsomt musikalnummer. 

Latvia
Just fra Latvia er først ute med sin røffe låt Heartbeat. Dette er solid fremført, og garantert en finalist.


Polen
Michal på scenen med noen felespillere. Stødig vokal. Lyssettingen går i blått og rødt. Polen blir nok å se i sin tredje finale på rad. 

Sveits
En rykende Krykka tar oss igjennom sin traurige låt. Til tross for flott gullregn kan jeg aldri tenke meg at denne blir å se i finalen.

Israel
Så kommer en av de artistene som har bemerket seg mest i årets Eurovision, Hovi Star fra Israel. Han synger fantastisk, og selve fremføringen og låten passer veldig godt. Veldig symbolsk med akrobatene som spinner rundt på et hjul. Nok en garantert finalist. 

Hviterussland
Ivan med ulvene sine. Her er ikke scenen klar etter postkortet, får håpe dette ordner seg til livesendingen i morgen. Uansett, dette er litt smakløst syns jeg. Går nok ikke videre. 

Etter Hviterussland er det tid for reklamepause. Det blir et innslag fra den berømte Eurovisiontaxien slik vi så på tirsdag. 

Serbia
Sanja på scenen etter pausen. Årets beste kvinnelige vokalist? Sterke kvinner og rød lyssetting er stikkordet her. Flott fremført, og garantert topp ti, muligens topp tre i finalen.

Irland
Ikke lett å etterfølge Sanjas sterke fremføring, og hvertfall ikke for irske Nicky, som er en mye svakere vokalist enn det Sanja er. Jeg er usikker på Irland. Tror ikke de går videre, men havner rundt 11 plass. 

Makedonia
Kaliopi er kjempepopulær blant både fans og presse og jeg skjønner utrolig godt hvorfor. Hun er rett og slett fantastisk. Jeg kjenner at jeg håper hun går videre fordi hun er den hun er, og ikke fordi låten er så innmari bra. Vi får se, men jeg regner henne ikke som sikker
.

Litauen
Donny med årets mest moderne låt (?) Her er det godt levert vokalt og med både klesskift og pyro så kommer nok denne greit videre. 

Australia
Denne lille boksen som Dami Im starter på har nok vært SVT sin store hodepine. Den har forsinket uttallige øvelser og gjennomkjøringer under disse ukene. Dami synger fantastisk og låten syns jeg er en av de bedre i år. Definitivt finalist.

Slovenia
Manuella med sin countrypoplåt. Dette er nok en låt som jeg syns er vanskelig å plassere. Syns låten er på høyde med Litauen sin. Forskjellen er at her skjer det veldig mye på scenen. Hun har også med seg en akrobat som svinger seg rundt, og er intet annet enn imponerende. Finale? Nei.

Bulgaria
Poli og Bulgaria har falt markant på oddsen etter sin første prøve. Ikke fordi hun synger dårlig eller fordi låten ikke er bra, men fordi det har vært mye kritikk av både kjole og fremførelse. Dette er alikevel en av de beste låtene i år og bør gå videre uten videre problemer.

Danmark
Fengende og enkel låt fremført akkurat som i den danske finalen. Denne kan gå videre i morgen. 

Pause etter Danmark. Måns med en politisk referanse. Merkelig at EBU kan straffe Armenia for en politisk markering når de ikke går sitt eget show ordentlig etter i sømmene. Etter Måns går vi videre til Petra som tar oss med en runde i greenroom. 

Ukraina
Her er det gåsehud over hele kroppen, både under og lenge etter at Jamala har sunget sin låt. Fantastisk grafikk akkompagnerer Jamala, og dette gir meg virkelig en vinnerfølelse. 

Norge
Så er det vår egen Agnete og Norge på scenen. Mye nærbilder og solid vokal. Spennende å se om Norge kommer til finalen i år også. 

Georgia
Tre lange minutter med støy og masse lys. Denne blir i semifinalen.

Albania
Eneda i fantastisk flott gullkjole. Synd låten er så kjedelig. Sisteplass i semifinalen? Eneda har for anledningen klippet håret kort.

Belgia
Årets mest heldige land når det gjelder trekning. Etter slitsomme Georgia og seige Albania er det fint å høre en lett og fengende låt. Helt klart en finaleplass på Belgia. 

Mine tips til torsdag: 

  • Latvia
  • Polen
  • Israel
  • Serbia
  • Litauen
  • Australia
  • Bulgaria
  • Danmark
  • Ukraina
  • Belgia

Kommer nærmest: Irland og Norge.

Forrige semifinale så vi ett minutt av Spania, Frankrike og Sverige. I kveld blir det ett minutt av Tyskland, Italia og Storbritannia. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien